Novak Đoković stiže na teniski spektakl u Visokom

Dr Semir Osmanagić otkrio kada stiže Đoković u BiH i cijene VIP ulaznica za spektakl.

Tenis 15.06.2022 | 22:49
Novak Đoković stiže na teniski spektakl u Visokom

- Što se mene tiče, sve će biti spremno. Spektakl je zakazan za 13. juli, gdje ćemo imati najbolje svjetske tenisere na dva teniska kompleksa, sa tvrdom podlogom i šljakom. Dolazak na otvorenje kompleksa potvrdio je jedan od najboljih svjetskih tenisera svih vremena Novak Đoković iz Srbije. Uz njega, u egzibicionim mečevima će nastupati reprezentativac Hrvatske i jedan od najboljih svjetskih igrača u dublu Ivan Dodig.

To je za portal Radiosarajevo.ba rekao dr Semir Osmanagić, vlasnika Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" i velikog prijatelja Novaka Đokovića.

Dolazak su najavili i najbolji slovenački teniser Aljaž Bedene i jedan od četiri bh. profesionalna tenisera Aldin Šetkić. Njihovi međusobni susreti očekuju se u periodu između 16 i 19 sati.

Nešto ranije na simboličan način terene će otvoriti kadetski reprezentativci do 12 godina mečevima: Italija - BiH, Slovenija - Srbija, Hrvatska - Makedonija. Njihovi susreti će se igrati u periodu od 10 do 15 sati", dodao je dr Osmanagić.

Nakon teniskih mečeva posjetioci će imati priliku da prisustvuju modnoj reviji i kratkom koncertu prvaka sarajevske opere Marka Kalajanovića te pijaniste profesora Bartolomeja Stankovića.

"Investitor teniskog kompleksa je privredno društvo Bosanske piramide d.o.o iz Visokog. Manifestacija otvaranja se odvija pod sportskim pokroviteljstvom Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine i Teniskog saveza Bosne i Hercegovine. Previđeno je da će Đokoviću biti uručena povelja zahvalnosti za širenje duha olimpizma i saradnje", podvukao je dr. Osmanagić.

Vlasnik Fondacije "Arheološki park: Bosanska piramida Sunca" je za portal Radiosarajevo.ba otkrio i cijene ulaznica za teniski spektakl u Visokom.

"VIP Zapad košta 150 KM, VIP Istok 100 KM, a ulaz u kompleks taj dan će biti 50 KM. Karte se mogu kupiti na blagajnama kompleksa i vrlo važno je naglasiti da je kontingent ulaznica koji će biti u slobodnoj prodaji veoma mali, pa je bitno da svi oni koji žele vidjeti Đokovića karte osiguraju na vrijeme", naglasio je dr Osmanagić.

(Radiosarajevo Foto: Arhiva) 

Komentari / 0

Ostavite komentar