U Pakistanu se rodilo jare sa ušima od pola metra!

U Karačiju u Pakistanu, rodilo se jare koem su dali ime Simba. Ovo jare sa ušima od pola metra je verovatno jare sa najdužim ušima na svetu. Simpatično malo jare neodoljivo podseća na slonića Damba iz crtanog filma.

Zanimljivosti 20.06.2022 | 15:24
U Pakistanu se rodilo jare sa ušima od pola metra!

Novorođeno jare moglo bi da bude proglašeno svetskim rekorderom za samo nekoliko dana nakon što je rođena sa neobično dugim ušima od 48 centmetara.

Koza (jare) Simba, što na svahiliju znači lav, rođena je u Karačiju u Pakistanu pre samo nekoliko dana, ali je već postala lokalna slavna ličnost. Veruje se da je simpatično jare staro oko dve nedelje i da su mu uši toliko dugačke da se vuku po tlu dok hoda.

Simbin vlasnik, Muhamed Hasan Narejo, već voli Simbu te je za loklane medije izjavio: “Nadam se da će Simba uskoro biti Ginisov rekorder” prenosi DailyMail

Malo jare sa dugim “dambovim ušuma” rođeno je na farmi koza u najvećem pakistanskom gradu pod nazivom Nagra Farm. Uzgoj koza je veoma čest posao u Pakistanu – delimično zato što su prilagođene različitim terenima.

Simbine dugačke uši su verovatno rezultat mutacije gena ili genetskog poremećaja – ali izgleda da se dobro slaže. Koze uglavnom imaju duge uši, ali nubijske koze, koje su navodno Simbina rasa, imaju najduže uši od svih vrsta.

Kozje uši služe veoma važnoj svrsi jer pomažu da se ohlade na visokim temperaturama. U Pakistanu temperature variraju zbog različitog terena, ali leti najviša temperatura može dostići 47C.

Trenutno ne postoji kategorija u Ginisovoj kjnjizi rekorda za kozu (jare) sa najdužim ušima

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar