“Greškom isporučili” supermarketima kokain sa bananama!!

Krijumčari droge izgubili su tovar vredan milione evra pošiljku kokaina skrivenog u sanducima s bananama nakon što je isporučena u češke supermarkete pre nego što je mogla da bude presretnuta od strane dilera u Nemačkoj.

Zanimljivosti 21.06.2022 | 15:33
“Greškom isporučili” supermarketima kokain sa bananama!!

Čitav ulov su na kraju zaplenili policajci kada su radnici supermarketa u različitim prodavnicama širom zemlje počeli da otkrivaju pakete napunjene kokainom u sanducima za banane.

Na snimku dobijenom od češke policije vidi se policajac i pas tragač kako pregledavaju pošiljku od nekoliko sanduka banana, za koje se navodi da su potekle iz Kolumbije.

Droga, isporučena u presovanim  blokovima kokaina ukupne težine 839 kilograma i ulične vrednosti od približno 83 miliona dolara, prošla je preko nemačke luke Hamburg, najveće luke u Evropi posle Roterdama u Holandiji, pre nego što je stigla u Češka.
 

Radnici supermarketa u glavnom gradu Češke, Pragu, i u gradovima Jičin i Richnov nad Knežnou, tada su navodno otkrili sumnjive blokove belog praha pre nego što su upozorili vlasti, koje su poslale policajce sa jedinicama pasa da istraže.

Češka policija je u petak saopštila da je otkrila presovane kocke kokaina u kutijama za banane.

Rekli su: “Istražitelji su otkrili da je roba iste serije distribuirana na nekoliko drugih mesta u Češkoj. Zbog toga, u saradnji saCarinskom upravom Češke Republike i drugim subjektima, trenutno vrši inspekcijske preglede ovih mesta i druge radnje prenosi vest newsweek

Češka policija je dodala da sada želi da sarađuje sa međunarodnim vlastima na daljem sprovođenju istrage. Te su dodali: Informacije o pošiljkama se čuvaju van teritorije Češke, zbog čega ćemo koristiti institut međunarodne policijske i pravosudne saradnje.Slučaj je preuzeo Nacionalni centar za kontrolu droga, koji će sprovesti istragu. Više informacija daćemo u najkraćem mogućem roku.”

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar