U Saudijskoj Arabiji zabranili igračke u duginim bojama!

Vlasti u Saudijskoj Arabiji zaplenile su igračke i dečiju odeću u duginim bojama, za koje tvrde da podstiču homoseksualizam, navodi državna televizija.

Zanimljivosti 21.06.2022 | 16:33
U Saudijskoj Arabiji zabranili igračke u duginim bojama!

Izveštaj Al-Ekhbarije pokazao je da zvaničnici ministarstva trgovine uklanjaju niz artikala iz prodavnica u glavnom gradu Rijadu. Uključivale su kopče za kosu, majice, šešire i pernice.

Jedan zvaničnik je rekao da su ti predmeti “u suprotnosti sa islamskom verom i javnim moralom i promovišu homoseksualne boje usmerene ka mlađoj generaciji“.

Ministarstvo trgovine je zasebno tvitovalo da njegovi timovi konfiskuju “proizvode koji sadrže simbole i znakove koji pozivaju na odstupanje i protivreče zdravom razumu”.
 

Prodavnice za koje se utvrdi da ih prodaju suočiće se sa zakonskim kaznama, dodaje se.

U decembru su vlasti u susednom Kataru saopštile da su zaplenile dugine kocke i druge igračke iz prodavnica jer su “nosile slogane koji su protiv islamskih vrednosti“.

Iako Saudijska Arabija pod vladavinom sunitskih muslimana nema zakone koji se odnose na seksualnu orijentaciju ili rodni identitet, seksualni odnosi van braka, uključujući homoseksualni seks, strogo su zabranjeni.

Prema tumačenju islamskog zakona u zemlji, sporazumno seksualno ponašanje istopolnih osoba je kažnjivo smrću ili bičevanjem, u zavisnosti od ozbiljnosti slučaja prenosi BBC

Takođe je nezakonito da se muškarci “ponašaju kao žene” ili da nose žensku odeću, i obrnuto, i da bilo ko obavlja online aktivnosti koje narušavaju “javni red, verske vrednosti, javni moral i privatnost“.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar