Abazovic stigao u prvu zvaničnu posjetu Beogradu

 Premijer Crne Gore Dritan Abazović stigao je danas u prvu zvaničnu posetu Beogradu, a ispred Palate Srbija svečano ga je dočekala premijeraka Ana Brnabić.

Srbija 29.06.2022 | 10:26
Abazovic stigao u prvu zvaničnu posjetu Beogradu

Abazovića je prethodnom na beogradskom aerodromu "Nikola Tesla" dočekao ministar spoljnih poslova Srbije Nikola Selaković.

Abazović je ispred Palate Srbija dočekan uz postrojeni bataljon Garde i intoniranje himni dve države.

Povodom Abazovićeve posete Beograd je bio ukrašen crnogorskim zastavama i bilbordima nakojima je srpska i crnogorska zastava.

Nakon svečanog dočeka uslediće bilateralni sastanak premijerke Srbije i predsednika Vlade Crne Gore, a potom i sastanci delegacija Crne Gore i Srbije.

Glavne teme razgovora biće, kako je Tanjugu rečeno ekonomsko i infrastrukturno povrzivanje kao i praktična saradnja.

Abazovića su pored članova kabineta predsednice vlade, dočekali i ministri Siniša Mali, Irena Vujović i Branislav Nedimović.

Predsednik Vlade Crne Gore Dritan Abazovic boraviće od danas u dvodnevnoj zvaničnoj poseti Srbijil, tokom koje će se sastati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem i predsednikom parlamenta Ivicom Dačićem.

Sastanak delegacija Vlade Srbije i Vlade Crne Gore planiran je u 10.45 časova, posle koga su predviđene izjave za medije.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastaće se sa Abazovićem u 12.30 časova, a sastanak sa predsednikom parlamenta Dačićem planiran je za 14.45.

U crnogorskoj delegaciji je potpredsednik vlade za ekonomski sistem i ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimir Joković koji će se sastati sa ministrom poljoprivrede Branislavom Nedimovicem.

Ministar finansija Aleksandar Damjanović i ministarka ekologije prostornog planiranja i urbanizma Ana Novakovic-Ðurović imaće odvojene sastanke sa ministrom finansija Sinišom Malim i životne sredine Irenom Vujović.

Vučić je ranije izjavio da očekuje dobru posetu crnogorskog premijera Dritana Abazovića Srbiji i izrazio uverenje da je moguće graditi bolje odnose od dosadašnjih.

"Očekujemo dobru posetu, razgovaraćemo o svim važnim temama sa Dritanom Abazovićem", rekao je Vučić prilikom otvaranja aerodroma "Rosulje".

Abazović je u ponedeljak rekao da od posete Beogradu, prve u regionu od stupanja na mesto premijera, očekuje da se resetuju odnosi dve zemlje. Naglasio je da dolazi u zemlju "koja je Crnoj Gori najbliža u svakom mogućem smislu".

On je kazao da je bio u zvaničnoj poseti Briselu, pa i u SAD kao potpredsednik Vlade, ali da ništa nije izazvalo interesovanje javnosti kao poseta Srbiji

(Tanjug  Foto: Printscreen/Fonet TV)

Komentari / 0

Ostavite komentar