Kongresmen za ukidanje uredbe: Dajte Novaku da igra!

Lui Gomert, predstavnik Kongresa iz Teksasa iz redova Republikanske stranke, posljednji je u nizu onih koji su podržali Novaka Đokovića.

Tenis 02.08.2022 | 17:57
Kongresmen za ukidanje uredbe: Dajte Novaku da igra!

U američkoj javnosti sve je veći pritisak na predsjednika Džoa Bajdena i njegovu administraciju da ukinu uredbu po kom se nevakcinisanim strancima ne dozvoljava ulazak u zemlju.

Zbog toga, Novak Đoković ne može da igra na US Openu, ali se i dalje nada da ima vremena da se uredba ukine.

Gomert je u izjavi za “Dejli Koler” zatražio od Bajdena ukidanje mjera.

-Novak Đoković je prošao strahote rata i gladi da bi postao jedan od najboljih svjetskih tenisera, ako ne i najbolji. Ipak, čini se da sad ne može da preskoči Bajdenovu hladnu, bezdušnu, zlonamjernu administraciju i besmislen nenaučni mentalitet kako bi se takmičio na US Openu.

Sadašnja uredba o vakcinaciji za strane putnike nije samo nenaučna, ona je i antiamerička. Besmisleno je da bilo ko i bilo gdje na svijetu bude uslovljen tim mandatom da mora da primi vakcinu za koju se povećava mogućnost da našteti.

To je vakcina za koju je doktoraka Debora Briks tako jasno rekla da je znala sa neće moći da zaštiti od infekcije i čiji je značaj precjenjen od strane zdravstvenih autoriteta.

Ova vakcinalna uredba je dokaz Bajdenove ksenofobije i njegovog odbijanja da krene naprijed jer su naučne informacije sve brojnije. Ili je ta administracija tu da nas obmane i u sukobu je sa osnovnim naučnim činjenicama, ili sve to služi da bi on nastavio da igra ulogu diktatora”, poručio je Gomert.

Poduže pismo koje je iz Kongresa poslato na Bajdenovu adresu potpisali su osim Gomerta i Meri E. Miler, Ralf Norman, Tomas Masi, Rendi K. Veber, Brajan Mast, Bili Long i Endi Bigs.

Srpskainfo

 

Komentari / 0

Ostavite komentar