Bugojno: Mijenjali sijalicu ulične rasvjete, pa poginuli

Dvije osobe smrtno su stradale sinoć od strujnog udara koji se desio prilikom zamjena sijalica na javnoj rasvjeti umjestu Udurlije pored Bugojna.

Bosna i Hercegovina 07.08.2022 | 10:35
Bugojno: Mijenjali sijalicu ulične rasvjete, pa poginuli

Кako je za Avaza potvrdio portparol MUP SBК Hasan Hodžić, nesreća je prijavljena u 18 sati.

– Dva lica su smrtno stradala, dok su dva povrijeđena tokom pokušaja pomjeranja lampe na stubu rasvjete. Odmah po primanju dojave, pripadnici policije su izašli na lice mjesta koji su u saradnji s nadležnim kantonalnim tužilaštvom pristupili poduzimanju mjera iz svoje nadležnosti – rekao je Hodžić.

Smrtno su stradali Nikica Radić i Pero Brzica, dok su povrede zadobili J.Š. (1963.) i Z.D.(1972.). Ovu informaciju je za medije potvrdio načelnik Opštine Bugojno Hasan Ajkunić.

Tragedija se desila tokom tradicionalne manifestacije „Udurlijada“. Uviđaj na terenu obavljaju pripadnici PS Bugojno, a jedan od stradalih je njihov kolega.

– Svi smo potreseni smrću dvojice Bugojanaca i gubitak je ovo za cijeli grad. Porodicama stradalih izražavam najdublje saučešće u svoje, ali i u ime sugrađana, a povrijeđenim želim što brži oporavak. Dan sahrane stradalih biće i Dan žalosti u Bugojnu – istakao je načelnik Ajkunić.

Povrijeđeni su prevezeni u Bolnicu Travnik, a nakon pregleda vraćeni su u Bolnicu Bugojno.

(Klix)

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Sumnjalo

07.08.2022 12:09

Kada se vrši zamena sijalica ulične rasvete prvo se na trafou isključi napon..Znači da neko nije radio kako treba,dal namjerno ili neoprezno..Možda su slagana ta dvojica koja su poginula da je napon isključen

ODGOVORITE
Name

Obican covjek

07.08.2022 23:26

Zali boze ljudi,porodici iskreno saucesce

ODGOVORITE