Gradonačelnik Budve podnio ostavku

Gradonačelnik Budve Marko Carević podnio je ostavku na funkciju predsjednika Opštine Budva.

Region 08.08.2022 | 16:35
Gradonačelnik Budve podnio ostavku

To je "Vijestima" potvrđeno u Opštini Budva.

Ostavku je adresirao Odboru povjerenika, predsjedavajućem Nebojši Juškoviću.

Jušković je zakazao sjednicu Odbora povjerenika za petak, 12. avgust, sa početkom u 12 časova.

Na sjednici će se konstatovati Carevićev prestanak funkcije i odabrati novi predsjednik opštine.

Odbor povjerenika minulog ponedjeljka imenovao je Mila Božovića za potpredsdnika Opštine Budva, koji će nakon odlaska Carevića preuzeti rukovođenje metropolom turizma.

Carević je ranije u razgovoru za "Vijesti" najavio da će napustiti fotelju prvog čovjeka metropole turizma, nakon što bude potpisan Temeljni ugovor sa Srpskom pravoslavnom crkvom.

Temeljni ugovor između Vlade Crne Gore i Srpske pravoslavne crkve (SPC) potpisan je 3. avgusta u Podgorici.

"Na funkciju predsjednika Opštine biran sam dva puta i to 5. januara 2019. godine i 24. septembra 2020. sa mandatom u trajanju od četiri godine. U ovom periodu imao sam zadovoljstvo da vodim opštinsku upravu i iskreno vjerujem da je rad lokalne uprave u proteklom periodu bio u najboljem interesu svih građana Budve. Vrijeme provedeno na ovu odgovornu funkciju smatram da je uz domaćinski i odgovoran odnos iskorišteno u najboljem interesu svih građana Budve, sa jasnim i mjerljivim rezultatima, kako na sanaciji finansijske i druge štete prouzrokovane djelovanjem prethodnog režima, tako i na rješavanju nagomilanih problema i brojnih kriznih situacija", navodi se u Carevićevoj ostavci.

Dalje navodi da lični motiv za uključivanje u političke procese "nije bio borba za vlast i privilegije već davanja doprinosa u konačnoj demokratizaciji Crne Gore , promjeni trodecenijskog režima i odbrana tradicionalnih i istorijskih vrijednosti u kojem je prednjačila odbrana naših svetinja i regulisanje statusa Srpske pravoslavne crkve ."

"Prateći standarde u razvijenim demokratijama koji propisuju da se javna funkcija može obavljati najviše dva mandata i želeći da dam lični doprinos u cilju uspostavljanja prakse smjenjivosti na svim nivoima obavljanja javne funkcije, smatram da ću podnošenjem ostavke dati lični doprinos u tom pravcu.

Nakon istorijske pobjede naroda koja se desila 30. avgusta 2020. , osjećam ličnu satisfakciju što sam dao skroman doprinos da naše društvo krene putem demokratije i postavljanja ljudskih prava među kojima pravo na slobodu vjeroispovijesti zauzima značajno mjesto.

Ostavku podnosim iz ličnih i navedenih razloga i ovim putem želim da se zahvalim građankama i građanima Budve na ukazanom povjerenju da vršim ovu odgovornu i značajnu funkciju.

U periodu vršenja funkcije predsjednika Opštine Budva se susrela sa brojnim izazovima čije rješavanje nije bilo lako, zbog toga veliku zahvalnost dugujem kolegama iz loklane uprave, svim zaposlenima u Opštini Budva , javnim preduzećima, javnim ustanovama jer smo zajedničkim naporom, koji često nije bio mali, uspjeli da timski pobjeđujemo", piše u Carevićevoj ostavci.

(Vijesti.me  Foto:BN)

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

MM

08.08.2022 17:16

Ima li koji patriota u RS da ovako postupi???

ODGOVORITE
Name

Вишеград

08.08.2022 17:17

Свака част овом човјеку од ријечи.Ови наши из власти све афера до афере,све уништише,али функцију не остављају.

ODGOVORITE
Name

Pekar

08.08.2022 17:54

Hajdemo Višegrad! Vrijeme je! Spasi grad

ODGOVORITE
Name

poput BL

08.08.2022 20:24

E, gradonacelnice Budve samo si trebao poskupiti gradski prevoz, optuziti zbog toga Djukanovica ili Dritana i izjaviti da nikad jeftiniji prevoz grad nije imao, pa bi ti stanovnici Budve klicali i klanjali se kao Bogu.

ODGOVORITE
Name

Minken

08.08.2022 21:04

Lopina ko i ovi nasi

Name

Braco

08.08.2022 21:33

Svaka ti čast ljudino.Dokazao si da još ima čojstva u Crnoj Gori.U Srpskoj caruju papci. Bog te čuvao i tvoju porodicu!

ODGOVORITE