Pale dvije ostavke zbog špijuniranja opozicije u Grčkoj

Grčki konzervativni premijer Kiriakos Micotakis rekao je u ponedjeljak da je prisluškivanje zvaničnika ljevice bila "politički neprihvatljiva greška", što je skandal koji je uzdrmao njegovu vladu.

Svijet 08.08.2022 | 22:59
Pale dvije ostavke zbog špijuniranja opozicije u Grčkoj

Dvije ostavke, među kojima i ona direktora državne obavještajne službe (EYP) zadale su u petak snažan udarac njegovoj vladi pošto je otkriveno da su te službe nadzirale mobilni telefon Nikosa Androulakisa, evropskog poslanika i predsjednika stranke PASOK-KINAL (socijalisti), treće po snazi u parlamentu.

Ove dvije ostavke dogodile su se deset dana pošto je Nikos Androulakis (socijalist) kritikovao “pokušaj nadziranja” njegovog mobilnog telefona putem nezakonitog programa Predatora.

EYP-ov postupak nadziranja Androulakisova mobitela je “legalan” jer je bio službeno odobren, ali je “pogrešan”, priznao je premijer u televizijskom obraćanju.

“Nisam bio upoznat” s time, rekao je, ocijenivši EYP-ovo postupanje “politički neprihvatljivim” i kritikujući “endemske slabosti” u toj službi.

(Agencije   Foto: REUTERS/Susana Vera/File Photo)

)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Borac

08.08.2022 21:50

Kod nas je to normalno. Cak se javno hvali kako prisluskuje opoziciju.

ODGOVORITE
Name

Бл

09.08.2022 07:23

И то усред скупштине заједно са главним надлежне институције, уз цинични смијех и пакосне погледе упућене политичким противницима и њиховим гласачима. То нема ни у сиера леонеу да то прође без икаквих санкција и последица. Само у овом окупираном блентитету.

Name

MeNAGER

08.08.2022 22:17

Kakve ostavke Samo kazes da je svugdje u svijetu normalno da vlast prisluskuje opziciju i to je to Ako to slucajno ne bi proslo mjenjaj narod onda je do naroda

ODGOVORITE
Name

Србо

09.08.2022 07:33

Вучић ниша неможе да уради или неће у борби Хркаловићке и Стефановића.

ODGOVORITE