"U Brisel idemo da pokušamo očuvati mir i stabilnost"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je danas da ide u Brisel na dijalog Beograda i Prištine kako bi pokušao da očuva mir i stabilnost, jer je to njegov jedini cilj.

Srbija 15.08.2022 | 12:32
"U Brisel idemo da pokušamo očuvati mir i stabilnost"

Vučić je, nakon prisustva prikazu novoproizvedenog naoružanja i vojne opreme iz domaće namenske industrije za potrebe jedinica Vojske Srbije, u izjavi novinarima, poručio da Srbja nikome, i ničim ne preti, već želi samo da obezbedi poštovanje međunardnih pravila, međunarodno pravnih normi od Rezolucije UN 1244 do Briselskog sporazuma.

„To su sporazumi koji su važeći, na snazi i moraju da budu poštovani i primenjivani“, istakao je on.

Vučić je,na pitanje da li Aljbin Kurti pojačava retoriku u odnosu na Beograd zbog unutrašnjih problema, imajući u vidu restrikcije struje, rekao da ne želi to da komentariše.

„Nadam se da neće morati da isključuju struju, jer bi bilo loše za njih, za nas i sve ljude koji žive tamo. U pitanju veliki novac. Struja može da se kupi na tržištu, ali pitanje je ko može da je plati. Pitanje je da li je doneo odluku da se ne zadužuje dodatno ili da li nema novca“, primetio je on.

Vučić je rekao da nije lako jer je cena struje danas viša od 430 evra, a kada se kupuje za zimu i više od 1.000 evra po megavat satu.

(Tanjug)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Goran

15.08.2022 12:39

Da li će uspeti?

ODGOVORITE
Name

Nostradamus

15.08.2022 14:50

Uspjet ce sigorno jer Srbija je jedna drzava,a KiM druga drzava i jos kada se vidi da Nato stoji iza te drzave,a znamo kako smo prosli devedesetih mir je prijeko potreban.Ne vjerujem da imamo neku budalu koja bi pokrenula unaprijed izgubljeni rat. A drugo treba biti realen pa priznati da smo na KiM veca manjina nego u Hrvatskoj i BiH.Na KiM nema nas vise od 5%.

Name

Prnjavor

15.08.2022 16:43

A vamo stalno praviš probleme,dižeš tenzije i strašiš narod šupljim pricama..kao neko će ih napast..

ODGOVORITE
Name

Leeo

15.08.2022 16:51

Tako je

Name

Da kojim slučajem

15.08.2022 19:29

Kosovske vlasti hapse i procesuiraju napadače i da Pravoslavci nemaju velikih problema, ja mislim da bi beogradski režim izgubio sve argumente da napada državu Kosovo! Ovako, bg režim izaziva krize i svaljuje ba Albance. Sjetimo se Pravoslavne provokacije voz crkvama iz 2017! Pa Ubistvo ivana oliverovica! pa pucnjave na granici Merdar... Pa bacanje bombe na Vučića kada su okrivljeni Albanci a onda se uspostavilo da je Pavoslavac bacio bombu!