Istočna Hercegovina mora imati bolje saobraćajnice

Ova vlast je 16 godina obećavala da će put Foča-Šćepan Polje biti završen, ali oni to nažalost nisu učinili i to najbolje govori kakav je odnos vlasti prema ovom dijelu Republike Srpske, kazao je juče Mirko Šarović, predsjednik SDS, nakon sastanka sa stanovnicima Broda na Drini.

Republika Srpska 18.08.2022 | 11:18
Istočna Hercegovina mora imati bolje saobraćajnice

On je poručio da će izgradnja ovog puta biti u vrhu njegovih prioriteta ističući da je završetak tog projekta od velikog značaja za ovaj dio Hercegovine.

„Krenućemo u njegovu realizaciju u prvoj godini po preuzimanju vlasti. U planu imamo i projekat izgradnje brze ceste od Bijeljine do Trebinja i istočnog dijela Republike Srpske. Mi imamo mnogo dobrih projekat za Foču i regiju Stare Hercegovine. U našem fokusu je energetski sektor i iskorištavanje riječnog potencijala“, kazao je Šarović.

On je istakao da je šteta što put, koji je fočanskim rafterima omogućio da više ne moraju da prelaze u Crnu Goru kako bi došli do početne tačke za rafting, nije završen.

„Mi smo dali sve od sebe dok smo bili u Savjetu ministara da refterima obezbijedimo taj put koji ide desnom obalom Tare. On nije završen u ove četiri godine i očigledno je da će nas dočekati da u sljedećem mandatu to završimo“, poručio je Šarović.

Poslanik SDS Darko Babalj je rekao da je Foča za Republiku Srpsku dala mnogo i da nije zalužila da se republičke vlasti ovako odnose prema njenim stanovnicima.

„Gospodo iz Vlade RS dođite da vidite kako žive stanovnici ove opštine. Foča nije zaslužila da put koji ide preko Šćepan Polja, ali i onaj preko Čemerna budu u ovako katastrofalnom stanju“, istakao je Babalj. 

Ognjen Bodiroga, odbornik SDS u Foči, je najavio da će biti organizovane blokade puteva na području ove opštine, ako Vlada RS bude nastavila ignorisati potrebe  stanovnika Foče.

„Mi tražimo samo da se Foči vrati i u nju uloži novac koji se na razne načine uzima iz naše opštine. Foča može sam da finansira sve magistralne i regionalne puteve na svojoj teritoriji. Mi smo samo od šumskih sortimenata dali Vladi RS u zadnjih deset godina 72 miliona KM. Ogroman novac dajemo državi kroz akcize za gorivo i prilikom registracije vozila, a vidimo u kakvom je stanju putna ifrastruktura u našoj opštini“, istakao je Bodiroga.
  
 (BN)

Komentari / 12

Ostavite komentar
Name

Dejan

18.08.2022 09:57

Koliko ste puteva uradili u Hercegovini kad ste vi li u vlasti.

ODGOVORITE
Name

E

18.08.2022 11:47

Ne znam za Hercegovinu, ali znam da su 5 puta presjecali vrpcu na ovom reg putu Foča - Potrkuša - Čajniče.

Name

Sin majke Jugovića

18.08.2022 10:04

Prvo ski centri pa ako šta ostane onda "napad" na Šćepan Polje i Foču!

ODGOVORITE
Name

Bolje je...

18.08.2022 10:20

Prvo aerodrom pa saobraćajnice. Sjedneš u avion i za par minuta u Trebinju!

ODGOVORITE
Name

Rajko

18.08.2022 11:55

A da vidite glavnu ulicu u Gacku.Sve rupa na rupu u dužini od kilometar a oni jadnici zakrpili samo jednu.Jadno i žalosno.

ODGOVORITE
Name

Ili

18.08.2022 18:46

Pozivam nekoga da snimi put Gacko- Nevesinje i da to objavi. To je za rubriku vjerovali ili ne.

Name

1918

18.08.2022 12:08

Svaka čast kada smijete ovo obećati! Veoma hrabro!

ODGOVORITE
Name

Aco

18.08.2022 14:29

Obecanje ludom radovanje

Name

Re

18.08.2022 17:16

Znaju da gube izbore

Name

Zoka kalis

18.08.2022 19:47

A put Kalinovik- Nevesinje,makadam iz doba austrougarske sa hiljadu rupa,prasina,...ma katastrofa,a htjeli bi Morine iskoristiti za turizam,...pa asfaltirajte put,gospodo

ODGOVORITE
Name

Nevesinje??????

20.08.2022 15:19

Sta je sa Nevesinjem i vezom sa Mostarom??? Put je poceo da se gradi i sta bi dalje???? Milivojevic zna Koliko je ovisno Nevesinje od Mostara i obrnuto. Ljudi rade, omladina studira trguju jedni sa drugim (na pijacama) i Tako su ovisno jedni od drugih Prvo i Prvo u prezivljavanju i odrzavanju boljih standarda zivota kod obicnih ljudi.

ODGOVORITE
Name

+

21.08.2022 07:49

TAKO JE BEZ HERCEGOVINE, NEMA NI KRAJINE. VUKAN I GOVEDARICA SU SAMI ZASLUŽILI, DA SE HERCEGOVINA IZGRADI. Nije do sad pravično bilo. Za promijene smo Vlasti ove RASIPNIČKE. HOĆEMO, RAD, RED, PRAVDU, EKONOMIJU. ŠAROVIĆ, JELENA, VUKAN, GOVEDARICA, RADOVIĆ I SVA OPOZICIJA. Krajišnik.

ODGOVORITE