Selektor Pešić se oglasio prvi put nakon eliminacije

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić oglasio se prvi put nakon eliminacije od Italije (94:86) u osmini finala Evrobasketa i poručio da ne odstupa sa funkcije, kao i da 10 loših minuta protiv Azura ne mogu da obrišu sve dobro što je uradio u minulom periodu i karijeri

Košarka 16.09.2022 | 11:10
Selektor Pešić se oglasio prvi put nakon eliminacije

"Nisam po prvi put kritikovan i vređan. Toga je bilo i ranije, za vreme EP 2001. u Istanbulu, pa potom i u Indijanapolisu 2002. Evo i sada se nije desilo ništa novo, za vreme dok pobeđujemo u Pragu, a nakon toga i u Berlinu. Te kritike, omalovažavanja, vredanja više govore o njima. A kao trener, uvek sam stajao ispred svojih igrača i ekipe. Zajedno sa svojim saradnicima vrlo čvrsto stojim iza svojih odluka, uloženog rada, posvećenosti, skromnosti i entuzijazma koji su istovremeno moji saradnici zajedno sa igračima i pokazali. Da se izbriše sve što je urađeno i postignuto, i to zbog poslednjih 10 minuta na utakmici protiv Italije - ja to neću dozvoliti!", izjavio je Pešić za zvanični sajt KSS.

Selektor je istakao da će nastaviti sa radom i dotakao se narednih utakmica u novembru u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo.

"Nikada neću odustati od svojih principa, načina selektiranja, izbora igrača i svojih saradnika. Analiziraću i biću uvek spreman da prihvatim i različita mišljenja i predloge, ali ću ostati veran ljudima čiji je cilj iskljucivo košarka", rekao je Pešić.

"Neće mnogo vremena proći, a novembar je veoma blizu, kada reprezentacija Srbije nastavlja sa kvalifikacionim utakmicama za Svetsko prvenstvo protiv Velike Britanije i Turske. Ponovo dolaze ''prozori'' i neizvesnost oko toga na koje igrače reperezentacija Srbije može da računa. Iskreno se nadam da će svi prema svojim mogućnostima, učiniti sve da se više nikada ne ponove pripreme i odziv igrača kao u junu ove godine".

Pešić je istakao da je svjestan da je ekipa razočarala navijače, koji su očekivali više poslije pet pobjeda u grupnoj fazi u Pragu.

"Svedoci smo da se izjednačuje kvalitet, da ''male košarkaške zemlje napreduju, favoritima je sve teže da pobeđuju, a nisu izostala ni iznenađenja. Turnirski sistem takmičenja je surov i dovoljno je bilo da mi imamo nešto više od 10 ''loših'' minuta, pa da sav uložen trud ostane bez nagrade u vidu plasmana koji smo svi mi, igrači, članovi stručnog štaba i ljudi iz Saveza očekivali. Ogromno je razočaranje naše i svi smo i dalje veoma tužni. Apsolutno sam svestan odgovornosti i razočaranja koje smo priredili našim navijačima", istakao je selektor košarkaša Srbije.

Iskusni stručnjak poručio je da reprezentaciji ne treba pritisak da moraju da se osvajaju zlatne medalje.

"Ono što moraju svi da shvate, jeste da uvek moramo raditi bez pritiska i euforije da se, po svaku cenu, moraju osvajati samo zlatne medalje", rekao je Pešić.

(Tanjug   Foto: KSS)

Komentari / 0

Ostavite komentar