PDP: Svako ko bude krao na izborima odgovaraće!

"Pozivam sve učesnike izbornog procesa, posebno članove biračkih odbora, da svoj posao rade pošteno i da ne dovode u opasnost sebe i svoje porodice. Nakon još 15 potvrđenih optužnica za izborne prevare u Doboju na prošlim izborima, jasno je da će svi koji budu manipulisali na izborima 2. oktobra odgovarati. Ne treba niko da ide u zatvor na 3 do 5 godina ni zbog Dodika, ni zbog Obrena Petrovića, ni zbog bilo kojeg drugog političara bilo gdje u Republici Srpskoj."

Republika Srpska 22.09.2022 | 17:01
PDP: Svako ko bude krao na izborima odgovaraće!

Rekao je ovo narodni poslanik i potpredsjednik PDP-a Igor Crnadak danas u Doboju nakon potvrđenih novih optužnica za izborne prevare u ovom gradu

- Svako ko se bude bavio prevarama na izborima procesuira se policijski i tužilački na isti način kao svaki drugi kriminalac i zato niko ne zaslužuje da rizikuje zatvor i stavlja etiketu na sebe i svoju porodicu, dok se oni koji su ih na to nagovorili negdje iz prikrajka bezbrižno smješkaju – rekao je Crnadak. 

Crnadak ističe da je zadatak clanova biračkih odbora uzvišen i od ogromnog značaja za narod i Republiku Srpsku i pozvao da ne prodaju svoj obraz, čast i slobodu ni za koga, nego da omoguće da rezultati budu baš onakvi kako je narod glasao.

- Šaljemo ove poruke iz Doboja, regionalne metropole izbornih prevara, iz grada na koji su prva asocijacija krađa glasova i manipulacije na izborima. To Doboj ne zaslužuje, jer je to grad gdje živi i radi većina čestitih i poštenih ljudi i zato se nadamo da će CIK i tužilaštva 2. oktobra zaustaviti sve moguće prevare i Doboju vratiti imidž koji zasluzuje – poručio je Crnadak. 

Olivera Nedić, predsjednica Gradskog odbora PDP-a Doboj, rekla je da su CIK-u upućene prijave, uz sve dokazne materijale, gdje su identifikovana dva obrasca prema kojima režim planira vršiti izborne krađe u Doboju: 

- Na izborima za Savjete mjesnih zajednica veći broj lica je učestvovao na listi SNSD-a, dok su danas članovi biračkih odbora političkih subjekata koji u Doboju ili u izbornoj jedinici nemaju ni gradske ili opštinske odbore, ni kandidate. Drugi način na koji djeluju jeste što istaknute funkcionere, njihove kadrove, imenovane na javne pozicije, koji su govornici na SNSD-ovim tribinama takođe smjestili u biračke odbore tih fiktivnih političkih subjekata. CIK ima ingerencije da spriječi krivično djelo u najavi, a mi smo ovdje ispred tužilaštva da  apelujemo na institucije da djeluju preventivno – poručila je Nedićeva. 

(BN)

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ma

22.09.2022 15:37

Bogami se cuvajte,maheri su oni za kradju, a pare imaju

ODGOVORITE
Name

Dr.

23.09.2022 06:31

Posle izbora, kradje i poraza sve je kasno. Sve je suplja prica. Valjda ste shvatili.

ODGOVORITE
Name

+

23.09.2022 08:39

TAKO JE CRNADAK. JASNO. ALI SVI BI TREBALI TO VEĆ ZA ZNAJU. PUNOLJETNI ODGOVARAJU. SAMO SUDSTVO TREBA DA RADI. NIKO NIJE VIŠE GLUP, DA SVOJ ŽIVOT UNIŠTAVA, I SVOJU PORODICU, ETIKETIRA, ZBOG IZDAJNIKA. POŠTENIM KANDIDATIMA, NE TREBA KRAĐA. NAROD VAM VIJERUJE. SVA OPIZICIJA JE ZA 1O. MIRKO, JELENA, VUKAN I SVI VI UZ NJIH. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

+

23.09.2022 09:08

DODIK I NJEGOVI. ŠTA GOD SU MOGLI, TO SU UKRALI, SLAGALI I PRISVOJILI SEBI. NAJGORE, TIME SU RASELILI NAROD. NA KOZARI REČE. DA ONI NEĆE. NJIMA JE OVDJE DOBRO. NJIMA JESTE. SAMO ZBOG OVOG BI TREBAO NA SUD. KOZARA JE SIGURNO JEČALA OD APLAUZA SNSD I NJIHOVIH PAPAKA. NA TV BN SVE VIĐENO. ZATO: MIRKO, JELEN, VUKAN I SVI VI UZ NJIH, ŠTO STE. Krajišnik.

ODGOVORITE
Name

Procitao samo naslov

24.09.2022 08:19

E ovaj naslov mi bas izmami osmeh na licu. Mislim,viceva ima raznih ali svaki ne moze coveka da nasmeje.

ODGOVORITE