Podizanje optužnice 'tempirana bomba' Dodika za US

Podizanje optužnice protiv bivšeg direktora Instituta za javno zdravstvo Branislava Zeljkovića i još četvorice osumnjičenih za zloupotrebe pri nabavkama u periodu pandemije samo deset dana pred izbore, tempirana je bomba koju je Milorad Dodik davno postavio svom koalicionom partneru Ujedinjenoj Srpskoj, a sad ju je samo aktivirao kaže Boris Šukalo, kandidat SDS za NSRS u izbornoj jedinici 3.

Republika Srpska 22.09.2022 | 17:40
Podizanje optužnice  'tempirana bomba' Dodika za US

Šukalo ističe da je Ujedinjena Srpska nastala na političkoj korupciji i da je tu svoju korupcionašku stranu usavršila tokom vanrednog stanja i dodaje: 

„Da su odgovorni za aferu 'kupovina dva papka' primjerno kažnjeni, mnogo toga bi bilo drugačije, a kompletnom rukovodstvu Ujedinjene Srpske bi bilo doživotno zabranjeno bavljenje politikom. Ovako, data im je prilika da kradu i otimaju od naroda i to u vrijeme kad je narod masovno umirao od korone, najviše na UKC RS, gdje je njihov lider drugi čovjek!“ 

Boris Šukalo tvrdi da je Tužilaštvo RS čekalo mig Milorada Dodika da podigne optužnicu i da se namjerno čekao sam finiš predizborne kampanje i ističe:

- Ovo je klasičan primjer 'nevolja u raju',  a zapravo mafijaški obračun gdje se manjem partneru šalje poruka da je još mali i pokazuje ko je gazda. S druge strane, osiromašenom narodu se pokušava prodati priča o pravednoj vlasti koja je beskompromisni borac protiv kriminala i korupcije, vjerujući da će narod u to povjerovati jer među optuženima su i dvojica iza kojih stoji SNSD.

Šukalo kaže da je narod odavno prozreo ovu kriminalnu vlast i da neće nasjesti na ove 'dvorske igre':

- Da se vlast iskreno bori protiv korupcije ne bi umjesto Zeljkovića na čelo Instituta za javno zdravstvo imenovala Kostadina Vasića, presuđenog nasilnika, koji je nastavio gdje je Zeljković stao, kaže Šukalo i ističe:

- Kad su već takvi borci za pravnu državu, zašto nema istrage, a kamo li optužnice, protiv premijera Viškovića za nabavku famozne poljske bolnice, ili Vlade Đajića za nestale maske iz magazina UKC, ili protiv onih koji su formirali cijene maski koje su prije pandemije koštale 0,10 KM i manje, a u tokom vanrednog stanja najjeftinije su bile 1,80 KM... Da su iskreni, predsjednica Željka Cvijanović bi održala obećanje i odgovorila narodu o svim javnim i nabavkama ispod radara javnosti tokom vanrednog stanja.

Šukalo kaže da je krajnje vrijeme da odlazeći režim prestane vrijeđati inteligenciju sopstvenog naroda i da shvati da su prošla vremena kada je narod vjerovao u njihove predizborne igrokaze:

- Narodu je jasno da je ova optužnica Dodikova poruka Stevandiću da 'smanji gas i digne ručnu' i da ne šalje signale opoziciji, jer dobro poznaje njegov 'papkarski' karakter. Narod zna da Dodik ovom optužnicom poručuje Ujedinjenoj Srpskoj da sluša jer će, u tom slučaju, njegove sudije oboriti sve dokaze Tužilaštva, navodi Šukalo i poručuje:

- Toliko ste se osilili da ne vidite da je narod odavno napustio vaše pozorište, a ovo malo što nas je ostalo ovu predstavu je odavno pogledalo i više ne vjerujemo ni glumcima  ni reditelju. Narod više neće da bude statista u vašem igrokazu, preuzima glavnu ulogu koja će vas sve smjestiti na optuženičke klupe! 

(BN)

Komentari / 19

Ostavite komentar
Name

Ćirko

22.09.2022 16:01

Sve je to dogovoreno. Nije slučajno Debeli Stevandić okružen lepim plavušama danas došao na tribinu podrške Snsdu u Gacko.

ODGOVORITE
Name

KO SE SA DODOM..

23.09.2022 04:20

..HVATA U KOLO, KAD TAD DEBELO IZVISI.

Name

Doboj

22.09.2022 16:12

Bravo za novog Narodnog poslanika Narodne Skupštine.Alal ti vjera i nastavi tako.Bori se Borise!Pozdrav iz Doboja!

ODGOVORITE
Name

Pero

22.09.2022 17:45

Pa sto nije ostao na zeljeznici kad je tako uspjesan

Name

Srbi RS

22.09.2022 16:47

Dodik je jedini koji smije sve pa I hapsiti ljude svoje I ne preza od miševa poput ovog ili onog

ODGOVORITE
Name

Brile

22.09.2022 16:51

Svi imaju krivične u US,oni su ujedinjene lopuže

ODGOVORITE
Name

Bas tako

22.09.2022 17:11

Miloradov igrokaz. Sprdnja od Tuzilastva i sprdnja od policije. Sprdnja sa US sprdnja Stevandica,sprdnja debelih zadriglih guzica.

ODGOVORITE
Name

Neki tamo, ne znaš ga ti

22.09.2022 17:12

Sve su to iste fekalne mase...

ODGOVORITE
Name

Boriša

22.09.2022 18:01

Snsd je leglo mafije pod zaštitom Dodika

ODGOVORITE
Name

stop.govoru.mrznje2022

22.09.2022 21:18

Govor mržnje je zloupotreba slobode govora i podliježe krivičnoj odgovornosti. Prijavite govor mržnje: [email protected]

Name

Ponavljac-narkoboss

22.09.2022 22:17

Pa zar buljooki moze jos nekoga da zastiti?

Name

Ja

23.09.2022 04:57

Dokazati sta su sve Dodikove nejasne sudije uradile pa njih sve u zatvor I penzionisati sa naj nizom stopom penzija poslati u penziju

ODGOVORITE
Name

Srbi RS

23.09.2022 05:10

Vi ste svoje davno pokazali , patriote sto niste rekli da ćete se odreći plata I raditi džaba za račun nekog ko nema kad toliko volite NAROD a ne NOVAC samo novac vas interesuje

ODGOVORITE
Name

Sramota

23.09.2022 05:10

Ovaj covjek, zajedno sa Stevandicem trebalo bi da bude najomraženiji lik u BL! Kako mozete izaci na ulicu i stati ispred rodbine svih onih koji su izgubili svoje zivote od korona virusa?! Kako?!

ODGOVORITE
Name

SAVJEST

23.09.2022 05:40

Momak je ok, ali je stosu u njegovoj ambicioznoj ženi i njenom šefu stranke Stevandicu. Ovo zadnje dvoje su nezasiti kada su pare u pitanju. Tako da ovo dvoje treba u zatvor a ne on

ODGOVORITE
Name

jaaaaa

23.09.2022 05:50

Ogriješili ste se od narod za vrijeme korone i robija vas čeka sve koji su sudjelovali u pljački narodnog novca u to vrijeme,dolaze novi ljudi i nova vremena..gotovi ste.

ODGOVORITE
Name

Papak

23.09.2022 11:23

A gdje je sudjenje Sinisi Ilicu iz Zvornika joji drzavi utajio 300 000 poreza neplacenog, kupio diplomu i misli da je elita. Da je ikakav sud, platio bi porez drzavi i bio u zatvoru q ne na bilbirdu za NS. Plati porez papak jedan.

Name

Maske razne, neljudske

23.09.2022 11:25

Vidi ove p....ce a sto zna krastiiiii. Treba tebe i Kostadina na dugogodisnju robiju da shvatite koliko ste bolesni bili.

ODGOVORITE
Name

+

23.09.2022 11:41

DODIK ĆE POJESTI I SELJAKE. ONI GA DRŽE. MNOGO NEZNAJU, A NIKOG NE PITAJU. BIĆE NJIHOVI POSIJEDI NA UDARU I DADŽBINE OGROMNE. A I TRGOVSKA GORA. NISAM POLITIČAR. KOJI SRBIN, ZA SRAMOTU DODIKA, GLASA. KAKO ĆE SRBI ŽIVIJETI SA TIM GRIJAHOM. MIRKO, JELENA, VUKAN. Nisam stranački. Krajišnik.

ODGOVORITE