Manifestacija kulturne razmene mladih iz Kine i zemalja CEEC-a održana na Univerzitetu Tsinghua

Manifestacija kulturne razmene mladih iz Kine i zemalja Centralne i Istočne Evrope (CEEC) održana je 22. septembra na Univerzitetu Tsinghua, u zajedničkoj organizaciji Univerziteta Tsinghua i Univerziteta Eotvos Lorand iz Mađarske.

Srbija 26.09.2022 | 11:05
Manifestacija kulturne razmene mladih iz Kine i zemalja CEEC-a održana na Univerzitetu Tsinghua

Nastavnici i studenti sa sedam univerziteta su uvećali međusobno razumevanje kroz kulturnu i umetničku razmenu. Jang Bin, potpredsednik Univerziteta Tsinghua, i Imre Hamar, potpredsednik Lorand univerziteta, prisustvovali su ceremoniji otvaranja manifestacije.

Jang Bin je izjavio da je Univerzitet Tsinghua oduvek obraćao veliku pažnju na saradnju sa zemljama CEEC-a. Univerzitet Tsinghua je primio 33 studenta iz zemalja CEEC-a u toku proteklih 70 godina. U budućnosti, Tsinghua će nastaviti da održava duboko i blisko prijateljstvo sa partnerskim univerzitetima CEEC-a. Jang Bin je istakao da je civilizacija šarena zbog razmene.

Ova vrsta razmene i međusobnog učenja je važna snaga za unapređenje ljudskog napretka i svetskog mira i razvoja, a to je i prvobitna namera održavanja ove manifestacije.

Specijalna predstavnica iz Ministarstva inostranih poslova Kine Điang Ju je izjavila da mladi predstavljaju budućnost zemlje i sveta, a kulturna razmena mladih uvek je bila važan deo saradnje Kine i zemalja CEEC-a.

Mehanizam saradnje Kine i CEEC-a pokrenut pre 10 godina i saradnja u različitim oblastima su postigli plodne rezultate, pružajući korisnu platformu za razvoj odnosa i prijateljske saradnje između Kine i zemalja CEEC-a.

(BN)

Komentari / 0

Ostavite komentar