Srbija spremila žestok odgovor Briselu

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić pripremio je u ime Srbije odlučan i žestok odgovor briselskoj administraciji.

Srbija 26.09.2022 | 21:13
Srbija spremila žestok odgovor Briselu

Odgovor će saopštiti javnosti najkasnije u roku od 72 sata, prenose "Novosti".

Prema izvorima "Novosti", šef države je bio šokiran i ljut posle izjave portparola Evrospke unije Petera Stana, tvorca čuvene sintagme o "odgovornosti obe strane" i u slučajevima kad specijalci ROSU pucaju na nenaoružane Srbe na Kosovu i Metohiji, koji je danas nastavio svoj antisrpski diskurs poručujući našoj zemlji da je "pod prismotrom EU", a sve zbog potpisivanja benignog Plana o konsultacijama između ministarstava spoljnih poslova Srbije i Rusije koji je nedavno potpisan u Njujorku. 

Predsednik Srbije je, kako saznaju "Novosti", bio vidno revoltiran nastupom Stana i priprema odgovor "bez dlake na jeziku", tim pre što se glasnogovornik kluba 27 nije oglašavao kad su albanski ekstremisti nedavno u Babinom Mostu pokušali da ubiju srpskog mladića ili kada je u četvrtak 30 do zuba naoružanih pripadnika takozvane vojske Kosova upalo na sever, u dubinu teritorije opštine Zubin Potok. To je Stano prećutao, ali nije propustio priliku da preti Srbiji zbog tehničkog plana sastanka šefova resora srpskog i ruskog MSP, a u kojem ne postoji nijedna stavka koja se tiče aspekata bezbednosti.

Podsetimo, portparol Evropske unije Peter Stano danas je dao izjavu povodom potpisivanja sporazuma Ministarstva spoljnih poslova Srbije o konsultacijama sa Ministarstvom spoljnih poslova Rusije.

"Živimo u vremenima kada je Rusija pokrenula nelegalnu i nelegitimnu invaziju na suverenu zemlju, na susednu Ukrajinu... Ako u ovim okolnostima vidimo da Ministarstvo spoljnih poslova Srbije prihvata konsultacije, redovne konsultacije, s ministarstvom spoljnih poslova zemlje koja čini zločinačku agresiju, to predstavlja vrlo jasan znak o njihovoj nameri da ojačaju svoje veze, da dalje osnaže odnose između Srbije i Rusije. A to jeste povod za ozbiljna pitanja", rekao je Stano i dodao:

"Evropska unija je bila jasna prema svojim partnerima, a posebno prema zemljama koje su u procesu pristupanja, poput Srbije, koja je kandidat. Odnosi s Rusijom u trenutnim okolnostima ne mogu da budu uobičajeni i poslovni. Nemoguća je saradnja s ovim režimom, koji čini toliko krivičnih dela i zločina, i mi to shvatamo veoma ozbiljno i pratimo", naglasio je portparol EU.

(Novosti)

Komentari / 21

Ostavite komentar
Name

realnost

26.09.2022 19:19

EU je centar neonacistickog pokreta.

ODGOVORITE
Name

Demant

26.09.2022 20:17

Pa zašto trčite u EU po euriće ako su svi neonacisti, eno vam majke Rusije, jebo vam ona mater, a vi njoj...

Name

+++

26.09.2022 20:44

Vucko spasi narod RS i pomozi da se poraze izdajnici iz vlasti. Dodici, Stevandici, Cubrilovici, Kostadini, Mijatovici, izdali su svoj narod.

Name

Re Demant

27.09.2022 10:58

Može li to bez psovki? Po novac se ide tamo gdje ga ima a "majka" se voli doživotno.

Name

Tito

27.09.2022 15:19

Zestoko ce da odgovori glavnom sponzoru ekonomskog razvoja Srbije??? Pa da nije grantova i ulaganja evropske unije Srbija bi prodavala samo prasice preko Savu!! Cak ni Rusija ne bi ubacivala svoje spijune i svoje medije jer ne bi mogli dalje od Avale da se cuju! Tako je Vucicu- pokazi zube mrskim sponzorima!

Name

Tomislav Markovitsch

27.09.2022 16:44

Podrska predsjedniku Vucicu!

Name

Hm

26.09.2022 19:41

Žestok, žešći, najžešći ili nikakav njima je sve jedno. S rogatim se ne može bosti

ODGOVORITE
Name

re

26.09.2022 20:04

Ovim rogatim ce njihovi biraci polomiti rogove kao u italiji. Desnica ce preuzeti Evropu .

Name

Kakva kombinatorika

26.09.2022 20:25

Italija ti nije baš neki pokazatelj , tamo su promjenili 50 vlada poslije drugog svjetskog rata . Većinom rok vlade godina do dvije i novi izbori.To je demokratija , a ne kao kod nas ,da mogu fotelju bi ponijeli i u grob.Tako je to u Italiji za koju pojedinci izvode paralele sa nekim autoritarnim režimima.Italija je jedna jedinstvena, smješno je bilo koga porediti sa Italijanima

Name

Ja

27.09.2022 01:18

Nacizam nikad nije poražen Evropa i Amerika imaju 90 pošto nacističke ideologije pa gdje je Hitler živio do neke 74 g u Argentina to jest americi

Name

Cinjenica

26.09.2022 20:10

Srbija je saradjivala i potpisivala Ugovore i sa Francuskom, Engleskom, SAD-om, ...kada su zlocinackim akcijama unistavali suverene drzave bez ikakvog pravnog osnova...uostalom svaki napad na Suverenu drzavu je agresija, bez obzira na razloge, pa tako i Sirija, Avganistan, Jugoslavija, Libija, Iran, Irak, Kuvajt, Somalija,...pa nesto nisam primjetio da je bilo kome u Briselu to smetalo?! Od svih agresija, sto svjedocimo poslednjih pola vijeka, moze se cinjenicno zakljuciti da ni jedna nije opravdana, osim donekle ova sad, jer je cilj odbrana miliona ljudi, pripadnika ruskog naroda od potencijalne nove "Kristalne noci", koja im se otvoreno spremala. Nije Stano osudio Fifu, Uefu, Itd, zbog satanizacije ruskih sportista, a radi se o klasicnoj diskriminaciji po osnovu nacionalne pripadnosti, sto su nekad bila osnovna ljudska prava i tzv.evropske vrijednosti... doduse, Evropa je prije samo 60 godina izlagala crnce po trgovima u kavezima...tako da je tesko suditi sta su stvarne evropske vrijednosti...ono sto pricaju zadnjih 30 godina ili ono vijekovima prije toga...

ODGOVORITE
Name

Miroslav

26.09.2022 23:11

Izbezumljeni EU činovnici, napalili se na koga, pa na nas, jer su im ameri tako rekli. Umesto da naseku drva, iscepaju, slože pa lože da se ugreju. E sad naš presednik, nek im odgovori, ali mirno, pristojno i zamoli sve te zle jezike da se pozabave sa sobom.

ODGOVORITE
Name

Putin hujlo

27.09.2022 15:21

Cinjenico@ Terapija istekla trazi nove recepte!

Name

Nostradamus

27.09.2022 04:23

Nagovori im se, kao što si i do sada... Tresla se gora - rodio se miš. Marioneta NWO

ODGOVORITE
Name

Dzomba

27.09.2022 10:28

Srbija ako ne uvede sankcije rusiji,slede Evropske sankcije i izolacija Srbiji.

ODGOVORITE
Name

Re

27.09.2022 12:11

Kako Vucko najavljuje izgleda da ce uvesti sankcije EU.??

Name

GROM

27.09.2022 13:14

VIDI SE DA EU hoce da potlaci celu Evropu i Svet E NECE MOCI SMRT FASIZMU i KOLONIJALIZMU

Name

Predator

27.09.2022 12:47

Cinjenica je da se svaki EU kandidat MORA pridrzavati vanjske politike EU. Sto automatski znaci da Srbija AKO HOCE u EU ne smije u momentu nikako saradzivati sa Rusijom. Naravno da Srbija moze sama da odlucuje sa kime ce saradzivati a sa kime ne, ali tako isto EU sama odlucuje koji ce kandidati pristupiti EU a koji ne!!!

ODGOVORITE
Name

Alf

27.09.2022 17:31

Do sada je u Srba bilo "Rusiju hvali u Njemačku se svali" i što žešće pljuj ruku koja te hrani.Kad jednom završite na ruskom kazanu skontat ćete da ste se zajebali.

ODGOVORITE
Name

Milojko

28.09.2022 21:58

Bravo . Ovo je na visini Tolstoja .

Name

Koja EU, što dalje

29.09.2022 10:27

Pa valjda je već svima jasno da evropski put za Srbiju je put poništavanja samog sebe.

ODGOVORITE