Uhapšene 24 osobe u CG zbog utaje 400.000 evra poreza

Više osoba uhapšeno je u današnjoj policijskoj akciji u Crnoj Gori, u okviru koje pripadnici Centra bezbjednosti Podgorica pretresaju više lokacija osumnjičenih za utaju poreza.

Region 27.09.2022 | 11:24
Uhapšene 24 osobe u CG zbog utaje 400.000 evra poreza

Prema saznanjima "Vijesti" istragom rukovodi podgoričko Osnvno državno tužilaštvo, a naredbe za pretres potpisao je sudija za istragu Osnovnog suda u Podgorici.

Kako "Vijesti" saznaju, uhapšene su 24 osobe čiji su inicijali S.P., M.Š., R.Š, T.Š. D.G., J.M., N.S., Ž.J., D.B., M.Š, J.Č., D.K., G.P., M.D., V.P., P.T., M.Đ., D.R., S.H., N.B., R.Ć., A.D., M.K. i R.K.

Na teret im se stavlja da su počinili krivično djelo iz člana 264 Krivičnog zakonika - utaja poreza i doprinosa.

Prema nezvaničnim saznanjima "Vijesti", oni se sumnjiče da su utajili oko 400.000 evra poreza. Akcija se provodi u više crnogorskih gradova.

(Vijesti.me)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Pa šta je to?

27.09.2022 11:07

Kod nas Tajkuni duguju državi milione maraka pa ništa. Naše Tuzilastvo se bavi politikom njih ne zanima utaja poreza i doprinosa. Ne smiju prismrditi tajkunima vlasti a Nešković još ne izdaje fiskalne racune pa šta? A šta li sve duguje Mitrović koji sad radi za vlast i upire se svim snagama da vlast nastavi život dalje. Borba za čuvanje opljačkanog u punom jeku.

ODGOVORITE