Tužilastvo BiH traži pritvor za Darija Jekića

Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Darija Jekića, osumnjičenog u predmetu "Storidž", te prijedlog za određivanje strogih mjera zabrane, koje uključuju i kućni pritvor, za osumnjičenog Adisa Prašovića, inspektora u policiji MUP-a Кantona Sarajevo.

Bosna i Hercegovina 28.09.2022 | 17:44
Tužilastvo BiH traži pritvor za Darija Jekića

Prijedlog za određivanje mjere pritvora biće upućen nakon ispitivanja Jekića, koji se predao Tužilaštvu BiH nakon višemjesečnog bjekstva, saopšteno je iz ovog tužilaštva.

Pritvor će biti predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze, te vršiti uticaj na svjedoke ili saučesnike, kao i ponoviti krivično djelo ili dovršiti započeto.

Osumnjičeni Jekić je pod istragom i, između ostalog, se tereti da je kao član organizovane kriminalne grupe, komunicirajući putem aplikacije "Skaj", dogovarao i učestvovao u teškim krivičnim djelima organizovanog kriminala, neovlaštenog međunarodnog prometa marihuane i heroina u velikim količinama, kao i postavljanju eksplozivne naprave na objektu na području Gradiške.

Tužilac u predmetu kodnog naziva "Insajder", nakon ispitivanja osumnjičenog Prašovića, uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje strogih mjera zabrane, koje uključuju i kućni pritvor.

S obzirom da je izvršenje krivičnog djela zadokumentovano istragom, te uzevši u obzir iskaz koji je u prisustvu advokata dao Prašović, predložene su mjere zabrane kako bi se obezbijedilo neometano provođenje istrage i daljeg postupka protiv osumnjičenog.

Osumnjičeni je pod istragom zbog koruptivnih krivičnih djela, korištenja policijskih ovlaštenja i kapaciteta, za nezakonito dostavljanje informacija osobama iz kriminalnog miljea, te je potrebno da se udalji iz policijskih struktura, za vrijeme trajanja istrage.

Prijedlozi za određivanje mjera pritvora i zabrane, biće u zakonskom roku proslijeđeni Sudu BiH, navode iz Tužilaštva.

(Srna) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

Ko ce sad voziti Sanju Vulic

28.09.2022 15:56

Ne more ona sama postici sve sto glasova treba ukrasti

ODGOVORITE
Name

Pa ,pa

28.09.2022 20:52

Mislis da je Sanja Vulic bolja od tog njenog svelerà vozaca i nju treba ispitati jer i ona je tu svoje prste umijesana sigurno i nju treba na robiju..

Name

Ja

28.09.2022 20:53

I Vulicka ide brzo u zatvor jer sad kada bog pukne na izborima ode i ona za njim..

Name

Nina

29.09.2022 04:13

Kakav pritvor.On nam je pouzdan posmatrač.

Name

Mirage

29.09.2022 06:27

Darija Jekića Tužilaštvo BiH uputiće Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za Darija Jekića..... Sta predlaze???? Pa valjda Tuzilastvo nalaze odnosno naredjuje a ne da predlaze....nije Tuzilastvo neki "skolski odbor" pa neko predlaze za neki izlet pa se onda razmatra taj prijedlog itd. Zatvar bagru u samicu i vodite u tudnik na korisno-drustveni rad

ODGOVORITE