Amerikanci u čudu posmatrali šta Nikola radi!

Na Beogradskom hipodromu postoji stara izreka za nekoga ko je "lud za konjima" da je obavezno "progutao konjsku dlaku".

Košarka 29.09.2022 | 22:55
Amerikanci u čudu posmatrali šta Nikola radi!

Ljubav najboljeg košarkaša sveta Nikole Jokića prema kasačima je poznata širom sveta, ali sada je iz Amerike stigao neverovatan video prilog, koji zapravo najbolje pokazuje koliko Nikola zapravo voli ove plemenite životinje.

Naime, tokom pripreme za odlazak na trening, Nikola Jokić je najveću pažnju usmerio na gledanje trke kasača putem mobilnog telefona. Inače, zbog odlaska u SAD, Nikola nije prisustvovao nedavnim kasačkim trkama u Somboru, gde su nastupali i konji iz njegove šrale "Drim kečer".

Pogledajte koliko je Nikola Jokić koncentrisan na kasačku trku, koju pomno prati na mobilnom telefonu pred košarkaški trening u Denveru:

Svakako je je Nikolu izuzetno zanimalo šta su njegovi ljubimci uradili na domaćem terenu, gde su uslovi sve više nalik evropskim, svakako zahvaljujući i velikom angažovanju Nikolinog oca Branislava Jokića, jednog od najaktivnijih članova uprave Srpskog kasačkog saveza (SKAS). Kasačke trke iz Sombora su direktno prenošene i na TV Arena sport.

Nikola Jokić je odmah posle Evrobasketa potrošio 143.000 evra za tri trkačka grla na ITS aukciji jarliga (jednogodišnjaka), održanoj u mestu Busto Arsicio (provincija Vareze, region Lombardija), 35 kilometara severno od Milana. Konja po imenu Fatu di Pođo kupio je za 42.000 evra, žensko grlo Folia Vinda za 47.000, a najskuplji je bio Farid Mil, koji ga je koštao čak 54.000 evra.

Ova odlična kupovina kasača je obavljena preko Nikolinog bliskog prijatelja, Italijana Alesandra Goćadora, aktuelnog evropskog šampiona među vozačima kasača.

(Kurir sport Foto: Kurir)

(Kurir

Komentari / 0

Ostavite komentar