Kineska medijska grupa objavila višejezičnu verziju televizijskog dokumentarca „Dekodiranje decenije“ 

U Pekingu je 30. septembra održana ceremonija objavljivanja višejezične verzije televizijskog dokumentarca Kineske medijske grupe pod nazivom „Dekodiranje decenije“. Zamenik načelnika Odeljenja za publicitet CK KPK i predsednik i glavni urednik KMG Šen Haisijung prisustvovao je ceremoniji.  

Svijet 30.09.2022 | 10:02
Kineska medijska grupa objavila višejezičnu verziju televizijskog dokumentarca „Dekodiranje decenije“ 

Potpredsednik KMG Vang Sijaodžen, direktor Biroa za informisanje Kancelarij za poslove Tajvana pri Državnom savetu i portparol te Kancelarije Ma Sijaoguang, zamenica direktora Odeljenja za publicitet Kancelarije za poslove Hongkonga i Makaoa pri Državnom savetu Sju Lujing, prisustvovali su događaju.  

Vang Sijaodžen je u svom govoru rekao da je KMG temeljno sprovela važne ekspozicije značajnih govora generalnog sekretara Sija i organizovala elitne snage za pokretanje višejezične verzije televizijskog dokumentarca „Dekodiranje decenije“ koji je objavljen u Kini i inostranstvu preko integrisane medijske platforme na 44 jezika.  

Objektivni podaci i tople priče su „univerzalni jezik“ sveta. Televizijski dokumentarac „Dekodiranje decenije“ koristi trilione masivnih podataka, živopisne priče likova, inovativnu primenu vizuelnog izraza, tražeći male promene koje su se desile u Kini u proteklih deset godina i tumačeći razvojni kod koji se krije iza toga. Televizijski dokumentarac će biti dostupan na engleskom, španskom, francuskom, arapskom, ruskom i drugim stranim jezicima, kao i na kantonskom, hokienskom i drugim kineskim dijalektima, kako bi se sa prijateljima u Kini i inostranstvu podelila izuzetna dostignuća Kine tokom protekle decenije i svetu ispričala priča o Kini u novoj eri.  

Kako se navodi, od 30. septembra višejezična verzija televizijskog dokumentarca „Dekodiranje decenije“ biće emitovana na engleskom, španskom, francuskom, arapskom, ruskom i drugim kanalima CGTN-a (Kineska međunarodna televizija).

(BN)

 

Komentari / 0

Ostavite komentar