Savić dao ostavku na mjesto selektora vaterpolista Srbije

Dejan Savić više nije selektor Vaterpolo reprezentacije Srbije, saopštio je Vaterpolo savez Srbije.

Sport 01.10.2022 | 10:48
Savić dao ostavku na mjesto selektora vaterpolista Srbije

Posle gotovo 10 godina seniorska reprezentacija dobiće novog selektora, a još uvek nije objavljeno njegovo ime.

U kratkom saopštenju Vaterpolo saveza Srbije navodi se:

„Vaterpolo savez Srbije obaveštava javnost da Dejan Savić više nije savezni selektor reprezentacije Srbije. Posle više obavljenih razgovora, Dejan Savić je podneo neopozivu ostavku koja je prihvaćena.

U proteklih deset godina, koliko je bio na čelu reprezentacije, Dejan Savić je ostvario vrhunske rezultate koji su ga svrstali među najbolje, ako ne i na mestu najboljeg trenera sveta.

Želimo Dejanu Saviću puno uspeha u nastavku karijere. Sigurni smo da naš Deki ima još puno toga da pruži srpskom vaterpolu i sportu kao što je to činio do sada", piše u saopštenju.

Proslavljeni srpski vaterpolista, rekorder po broju odigranih utakmica za nacionalnu selekciju, Dejan Savić, reprezentaciju je preuzeo krajem 2012. godine, a u periodu od 10 godina Srbija je sa Savićem na klupi osvojila sve što se može osvojiti: dva olimpijska, tri evropska i jedno svetsko zlato, šest zlatnih medalja u Svetskoj ligi, po jedno zlato u Svetskom Kupu, na Mediteranskim i Univerzitetskim igrama.

Međutim, od 2018. godine, kada je bila evropski prvak, Srbija je osvojila zlato u Svetskoj ligi i na Olimpijskim igrama, dok na po dva vezana Evropska i Svetska prvenstva nije uspela da osvoji medalju. Ova 2022. godina je bila posebno loša, pošto je Srbija zauzela peto mesto na Svetskom i deveto na Evropskom prvenstvu, što je najslabiji rezultat u istoriji reprezentacije.

(Kurrir)

Komentari / 0

Ostavite komentar