Kad prodaja kuće ne ide, na Novom Zelandu ponude i Teslu gratis

Tržište nekretnina na Novom Zelandu posrće poslednjih meseci jer kupci sve češće ne mogu da priušte željenu kuću ili stan. Ideja vlasnika kuće u Oklandu, međutim, uspela je privuče pažnju javnosti. Možda će i kupca.

Zanimljivosti 17.11.2022 | 16:31
Kad prodaja kuće ne ide, na Novom Zelandu ponude i Teslu gratis

Kolebanja tržišta nekretnina na Novom Zelandu dovela su do pada cena kuća od 10 odsto u odnosu na isti period prošle godine. Uprkos tome prodaja je izuzetno slaba i iznosi tek 34,7 odsto prošlogodišnjeg prometa.

Zbog toga, oni koji žele da prodaju svoje nekretnine moraju da se snalaze na različite načine.

Oglas za novoizgrađenu kuću sa pet spavaćih soba i stan za baku u Oklandu nosi naslov „Potpuno nov automobil tesla i potpuno nova kuća“.

Vlasnici nepokretnosti u Oklandu nadaju se da će se istaći na tržištu na kojem je konkurencija postala nemilosrdna, rekao je za TV Novi Zeland agent za nekretnine Kapil Rana, dodajući da je vozilo „bonus“, a ne dodatak tržišnoj vrednosti.

Automobili kompanije „Tesla“ prodaju se na Novom Zelandu za oko 72.400 dolara dok se sume koje se moraju izdvojiti za kuću sa dvoruštem u Oklandu kreću oko 1,8 miliona dolara.

Međutim, trenutno je oglašeno za prodaju više od 400 kuća u predgrađu, od kojih su mnoge verovatno na tržištu mesecima.

U ovom prodajnom okruženju, taktike poput dodavanja tesle u paket mogle bi da postanu sve popularnije za prodavce koji se nadaju da će brzo prodati imovinu, ali i za agente za nekretnine koji pokušavaju da začine ponude bez snižavanja cena kuća.

(RTS)

Komentari / 0

Ostavite komentar