Žive u kući koja je na sred kružnog toka!

Jedna porodica je živi na kružnom toku gotovo 40 godina nakon što je odbila da napusti svoj dom jer je oko njih izgrađen kružni put. Dejvid Džon i Erijan Hauatson uselili su se u kuću u Denbiširu u Velsu 1960. godine skoro dve decenije pre nego što su podneti planovi za kružni tok.

Zanimljivosti 21.11.2022 | 15:25
Žive u kući koja je na sred kružnog toka!

Međutim, njihovi životi su se okrenuli naglavačke kada je oko njihovog doma izgrađena obilaznica Denbiga. David i Eirian su odbili da se presele nakon što im je rečeno da ne mogu da izgrade još jedanu kuću na svom malom imanju.

Kružni tok je završen 1980. kada je David Džon nažalost preminuo. Ali 42 godine kasnije, kuća je ostala u porodici Hauatson.

Život na kružnom toku “ponekad postaje užurban“, kaže Klivid Hauatson, koji je tu živeo veći deo svog života, sada živi sa suprugom i sinom.

Hauasonovi su, kaže ovaj 64-godišnjak, velika porodica sa sedmoro dece i 12 unučadi koji redovno posećuju kružni tok.

“Ne moramo da brinemo o komšijama, ali život na kružnom toku ponekad postaje zauzet – posebno kada unuci ostanu kod nas“, rekao je Klivid za britanske medije.

kuća na kružnom toku
kuća na kružnom toku

“Živeo sam na kružnom toku više od 40 godina, tako da je to skoro sve što znam. Živeli smo ovde 20 godina i pre toga, tako da je to već dugo u porodici.“

Naravno, pošto je veći deo svog odraslog života proveo na kružnom toku, Klivid kaže da je to nešto na šta se navikao. To je više deo razgovora sa drugim ljudima koji uvek postavljaju ista dva pitanja, kaže on.

Klivid je dodao: “Prvo je uvek: ‘kako doći do tvoje kuće?’ što je prilično razumljivo zbog lokacije na kojoj se nalazi.

“A drugo je uvek: “da li je bučno?“  zapravo i nije – rekao bih da je kao da živite pored bilo kog puta, ali nije tako loše, imamo dvostruko zastakljivanje tako da to nije nešto što nam smeta, a put je stvarno prometan samo u špicu, a to je samo nekoliko puta u danu.

“S druge strane, silazak sa kružnog toka može biti pomalo izazov. Kada su ljudi na kružnom toku, ne očekuju da će neko izaći iz samog kružnog toka, tako da dobijamo nekoliko duplih poteza.

Može biti i malo nezgodno ako vas neko pusti jer bi neko mogao da dođe na drugu traku, ali mi zapravo nemamo nikakvih problema s tim, samo smo skloni da sačekamo dok ne bude malo tiše što je najviše vremena.” prenosi Mirror

Organizovanje isporuka u ruralnijim područjima može biti izazov samo po sebi, ali – razumljivo – može potrajati dok vozači ne vide da je dom Hauatsonih na kružnom toku, a ne na obližnjem putu, kaže Klivid.

“Delimo isti poštanski broj kao i kuće oko nas, tako da može proći neko vreme da vozači shvate da se kuća nalazi na kružnom toku, ako ranije nisu bili.

“Uobičajeno kada dajemo uputstva, to je u redu, ali ja na kraju kažem: ‘Ne, ne, nismo pored kružnog toka – mi smo na i u njemu’ i uvek zvuče pomalo sumnjivo dok ne stignu pa vide da je stvarno tamo”

kuća kružni tok

Što se tiče budućnosti, Klvid kaže da bi mogli razmisliti o preseljenju u nekom trenutku kada budu stariji.

Ali trenutno ne planiraju da se sele i očekuju da će kuća ostati u porodici godinama koje dolaze.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar