Britanac upecao najveću “zlatnu ribicu” od 30 kg!

Britanski ribolovac Endi Heket je uspeo da upeca jednu od najvećih “zlatnih ribica” na svetu na pecanju koje se održavalo u Francuskoj.

Zanimljivosti 22.11.2022 | 15:27
Britanac upecao najveću “zlatnu ribicu” od 30 kg!

Ribolovac Endi  uspeo je da uhvati mnogo veću verziju “zlatne ribice”za sajamsku nagradu .On je uspeo da upeca jednu od najvećih na svetu tešku više od 30 kg!

Neuhvatljiva riba, poznata kao šargarepa po svojoj narandžastoj boji, ubačena je na jezerima Bluewater u Šampanji u Francuskoj. Bačena je u jezero pre 20 godina i od tada se pokazala kao neuhvatljiva riba

Andy Heket, iz Kiderminstera u Vusterširu,iz Velike Britanije proveo je 25 minuta boreći se da upeca ovu  džinovsku ribu To je hibridna vrsta šarana i koija, i smatra se da je druga najveća vrsta ikada ulovljena.

 

42-godišnji robolovac je rekao: “Uvek sam znao da je šargarepa unutra, ali nisam mislio da ću je baš ja uhvatiti.! Znao sam da je to velika riba kada je uzela moj mamac i počelka da se otima levo desno i gore-dole Onda je izbila na površinu od mene na nekijh 30 -ak metara i video sam da je narandžasta”  prenosi Gardijan

“Bilo je sjajno uhvatiti ja, ali je to bila i čista sreća.”

Hackett nakon što je pozirao i slikao se sa ogormnom zaltnom ribicom od 30kg ribu je ponovo vratio u vodu.

Menadžer ribarstva Džejson Kauler je rekao: “Šargarepu smo stavili pre oko 20 godina da bude nešto drugačije za kupce -ribolovce koji pecaju. Od tada je rasla i rasla ali nije izlazila često na površinu. Ona je uvek bila  neuhvatljiva “zlatna ribica”.

(Zanimljivostidana.com foto: fejsbuk)

Komentari / 0

Ostavite komentar