Vijetnamac izgradio "zlatnu kuću" koja je postala turistička atrakcija! (VIDEO)

Jedan preduzetnik iz grada Kan Thu iz Vijetnama, privlači veliku pažnju zbog svog doma koji pozlaćen iznutra i spolja.

Zanimljivosti 24.11.2022 | 15:25
Vijetnamac izgradio "zlatnu kuću" koja je postala turistička atrakcija! (VIDEO)

Nguyen Van Trung vijetnamski biznismen koji se navodno obogatio na poslovima sa nekretninama  izgradio je “zlatnu kuću”Nakon što je posetio mnoge zemlje širom sveta, odlučio je da se vrati u svoj rodni grad i izgradi kuću sa pravom turističkom privlačnošću odnosno “kuću od zlata”

Nakon razgovora sa domaćim dekoraterom odlučio je da se opredeli za zlatnu temu odnosno “zlatnu kuću”.

Reći da je malo preterao sa pozlatom bilo bi potcenjivanje…. Od zidova do nameštaja i raznih ukrasa, sve izgleda kao da je od zlata ili barem pozlaćeno.

Vijetnamski preduzetnik je rekao da se već neko vreme odlučio za pozlaćeni dom, ali je tek pre šest godina našao vremena da to i ostvari. Projekat je trajao tri godine, ali čim je bio gotov, njegova kuća postala je mala lokalna atrakcija.

Pozlaćena spoljašnjost privlači poglede svih prolaznika, od kojih mnogi zastaju da se fotografišu i zagledaju u jedinstvenu arhitekturu i razne zlatne statue koje ukrašavaju balkone.

Ali vlasnička opsesija zlatom je još očiglednija iznutra!

Sve izgleda pozlaćeno, iako je u stvarnosti samo ofarbano ili prekriveno zlatnim listićima, ali efekat je toliko realističan da većina posetilaca veruje da su i spoljašnjost i unutrašnjost kuće obložene 18-karatnim zlatom.!

Nakon što je primetio interesovanje koje je stvorio njegov jedinstveni dom, gospodin Ngujen Van Trung je odlučio da ga pretvori u pravu turističku atrakciju, naplaćujući turistima 50.000 donga (4 dolara) za obilazak. Pored kuće otvorio je i kafić, a pozlaćeno zdanje mogu da posete i posetioci, za samo 40.000 donga

„Nikada nisam videla kuću umetnutu sa toliko zlata, ne znam da li je ovo pravo zlato ili lažno zlato, ali osećaj je zaista neodoljiv“, rekla je jedna turistkinja.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar