Vršnjačko nasilje: Brat ga pronašao dok je ležao na zemlji

Učenik sedmog razreda Osnovne škole "Ivan Gundulić" pretučen je ispred te škole u novosadskom naselju Podbara.

Srbija 25.11.2022 | 16:11
Vršnjačko nasilje: Brat ga pronašao dok je ležao na zemlji

Dečak je napadnut juče po završetku časova u poslepodnevnoj smeni kada ga je ispred škole sačekala grupa od sedam mladića sa fantomkama, od kojih su, prema svedočenju majke, šestorica srednjoškolci, a jedan je 13-godišnjak koji sa napadnutim dečakom ide u razred.

Majka žrtve vršnjačkog nasilja kaže da su dete u neposrednoj blizini škole oborili na zemlju i šutirali, da je najviše udaraca zadobio u glavu, kao i da je u hitnoj pomoći ustanovljeno da dečak ima lakše povrede glave i trenutno je na kućnom lečenju.

Majka, koja želi da ostane anonimna, jer strahuje za bezbednost godinu dana starijeg sina koji ide u istu školu, kaže da je pretučenog dečaka našao brat dok je ovaj ležao na zemlji i da ga je doveo kući "krvavog i sa podlivima te da mu je curila krv iz nosa".

Slučaj je prijavljen policiji, a o incidentu je obaveštena i uprava škole.

(Kurir.rs/Nova Foto: AA) 

Komentari / 11

Ostavite komentar
Name

Sistem

25.11.2022 16:25

Ovdje nešto očito ne valja u sistemu države. Ako je tako učestalo nasilje u osnovnim školama,šta onda očekivati u srednjim,i u ostalim kategorijama društva?!Ne smije niko biti povlašten,inače će se situacija otrgnuti kontroli,pa će građani uzeti zakon u svoje ruke,što je i logično.Hoće li tada reagovati država?! Hoće li kažnjavati one,koje nije zaštitila,onda kad je trebalo?!?!?!E,tad ćete imati žestoke pobune na ulicama! Kome to ide u prilog,i zbog čega?!Dosta je više nasilja,terora,i prebijanja?!Čemu služi policija,tužiocu,sudije??? Ako ste nemoćni,štititi građane,od nasilnika,izjasnite se javno,da ljudi znaju šta im je činiti,a vi vaše službe raspustiti,da ne troše NARODNI budžet! Namjerno napisano-NARODNI,jer je NAROD DRŽAVA!!!NE,VI,NE POLICIJA,TUŽIOCI,NI SUDIJE!!!

ODGOVORITE
Name

Sistem je pao

25.11.2022 19:59

Kakve crne pobune? Ako se ista moglo nauciti za ovih 30 godina ``demokratije``, to je da je narod inertna masa otpadne materije. Glupi, nepismeni i zatucani, to je slika ogromne vecine stanovnistva. Mogu mafijasi i kabadahije raditi sta god hoce, sto se tog ``naroda`` tice, ni dlaka s glave im nece faliti.

Name

Sava

26.11.2022 03:37

Ne znamo detalje ovog slučaja. Možda su upravo ovog dječaka smatrali nasilnikom. I onda "mudri" roditelj posavjetuje svoje dijete u stilu "udri i ti njega" i onda imamo ovakvu situaciju. Dobra su današnja djeca s obzirom da su roditelji sve luđi i luđi.

Name

Za Sistem je pao

26.11.2022 11:38

Glupi, nepismeni I zatucani izazivaju nasilništvo kod djece. Misle da su njihova djeca dobra, vaspitana I sjajna, a ostali ne valjaju. Najgori je oblik psihickog zlostavljanja, jer velike ruke ne bole kao velike rijeci. Al kako to da shvati zatucan roditelj.

Name

Laktasi

25.11.2022 16:46

Taj otpad od djece izbaciti iz skole a roditelje novcano kazniti kad nisu uspjeli vaspitati djecu.I to budućnost države,fuj?

ODGOVORITE
Name

X

25.11.2022 17:04

Ako si majka tom djetetu, zasto je vazno da ostanes anonimna? Kao da nasilnici ne znaju koga su tukli i ko mu je majka?! Vec, poduzmi nesto, zeno.

ODGOVORITE
Name

Ilija cvorovic

25.11.2022 22:18

Bas tako,izadji javno i reci ko ga je tukao i trazi pravdu za svoje dijete.Kakva anonimnost,kakve gluposti...

Name

Oprostiti

25.11.2022 18:51

...ako.su Srbi! Nema potrebe da međusobno zartimo! Ne smije Srbin na Srbina. U crkvu na pokajanje svi i da se sve zaboravi!

ODGOVORITE
Name

Advokat

25.11.2022 19:39

Odsustvo mozga je najbolji dokaz da je neko Srbin

Name

Re

25.11.2022 20:01

Dosadan si vise s tim neuspjelim pokusajima humora. Shvati, nikome nisi smjesan, naprotiv.

Name

Obican covjek

25.11.2022 20:26

Ova gamad od siledjija trba dobiti po ledjima,pa onda neka se njihovi brizni roditelji hvataju za glavu,jer se nesmiju odgajati siledjije i buduci sljam ovoga drustva

ODGOVORITE