Dobio otkaz jer nije bio zabavan, tužio firmu i dobio sudski spor!

Čovek u Francuskoj dobio je sudski spor protiv kompanije koja ga je otpustila na osnovu toga što nije dovoljno “zabavan“ jer nije hteo da učestvuje u pićima i aktivnostima izgradnje tima firme nakon posla!

Zanimljivosti 29.11.2022 | 15:44
Dobio otkaz jer nije bio zabavan, tužio firmu i dobio sudski spor!

Čovek, identifikovan kao gospodin T, radio je kao viši savetnik u konsultantskoj firmi “Cubik Partners” sa sedištem u Parizu i otpušten je zbog toga što je bio „nedovoljan profesionalno”jer se nije uključio u društvene događaje koje je organizovalo da bi osoblje ojačalo timski duh.

Gore navedena konsultantska kuća za menadžment, kaže da koristi ‘zabavan’ pristup u izgradnji tima – podstičući osoblje da se uputi pravo u pab nakon posla.

Gospodin T se pridružio se kompaniji 2011. i postao direktor 2014. Ali Cubik Partners je odlučio da ga otpusti 2015. jer mu je nedostajao partijski duh koji je želeo da promoviše.

 

Francuski sud je doneo odluku ranije ovog meseca, ali je ona objavljena ove nedelje.

Kasacioni sud u Parizu odlučio je da čovek ima pravo da odbije zabavu – naloživši Cubik Partnersu da isplati 2.574 funti bivšem zaposlenom izveštava DailyMail

Kompaniji nije bilo dozvoljeno da ga tera da “prisilno učestvuje na seminarima i na pićima na kraju nedelje koja često završavaju prekomernim unosom alkohola, ohrabreni od saradnika koji su stavljali na raspolaganje veoma velike količine alkohola“, rekao je sud.

‘Zabavni’ događaji ponekad su uključivali deljenje kreveta sa kolegama uz prekomerno opijanje.

Imao je osnovno pravo na dostojanstvo i poštovanje privatnog života, saopštio je sud, dodajući da je zaposleni neučestvovanjem izražavao slobodu izražavanja.

Sud je otišao dalje, dodajući da se kompanija bavila „ponižavajućim i nametljivim praksama u vezi sa privatnošću kao što su simulirani seksualni činovi, obaveza da deli krevet sa kolegom tokom seminara, korišćenje nadimaka za označavanje ljudi i deformisano spuštanje slušalice. gore fotografije u kancelarijama’.

Gospodin T je zahtevao još 395.630 funti odštete, koju će sud ispitati na naknadnom ročištu.

(Zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar