Ukrasi, nakit: Kako da uštedite na dekoraciji?

Kako da za ove praznike ostvarite uštedu, ostanete ekološki svesni, ali i zadržite praznični duh?

Zanimljivosti 07.12.2022 | 12:45
Ukrasi, nakit: Kako da uštedite na dekoraciji?

Gledate da sačuvate energiju i smanjite račune za struju? Možda bi trebalo da eliminišete plastične elemente iz svoje novogodišnje dekoracije navodi impakter.

Sajt je ponudio tri načina kako da za ove praznike ostvarite uštedu, ostanete ekološki svesni, ali i zadržite praznični duh.

Održiva novogodišnja jelka

Iako se mnogi opredeljuju za pravu jelku, svesni ste da to baš nije najbolje ekološko rešenje. Budite iskreni i razmislite da li je centralna funkcija ovog drveta u vašem domu na mesec dana važnija od one koju ima u prirodi?

Ako na to dodamo i nered koji ostaje od iglica koje sve vreme opadaju, složićemo se da je izbor veštačke jelke mnogo bolji.

Ali, koliko je veštačka jelka ekološki održiva? Ako želite da se u potpunosti otarasite plastike, uzmite jelku sa busenom koju ćete moći da negujete do naredne godine.

Napravite sami ukrase

"Napravi sam" dekoracija je najbolji izbor za održive praznike. Ne samo da možete da budete kreativni, već možete i da u to uključite i svoje najmlađe članove porodice.

Na ovaj način, štedite novac, ali i dobijate jedinstvene ukrase koje niko drugi nema. I da, kreirate uspomene.

Koristite LED lampice

LED lampice koriste 90 odsto manje struje nego obični ukrasni lampioni. Iako su malo skuplji, vaš novčanik će vam na kraju meseca biti zahvalan.

U ovom slučaju, više je manje.

Ako počnemo da razmišljamo održivo tokom praznika, brinemo za sve one koji dolaze. A šta je bolje nego znati da je naša budućnost vesela i svetla?

(Telegraf Biznis/foto: pixabay.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Decko

07.12.2022 14:27

Zar i na tome da stedite?!

ODGOVORITE