Osvojio 250.000 evra, pa završio u zatvoru zbog 20 puta manje kazne

Škot Geri Donaldson, koji je na greb-greb srećki osvojio više od 250.000 evra, osuđen je na kaznu zatvora zato što nije platio sudsku kaznu u vrednosti od oko 13.500 evra, prenosi Miror.

Zanimljivosti 24.01.2023 | 15:35
Osvojio 250.000 evra, pa završio u zatvoru zbog 20 puta manje kazne

Donaldson (52) protraćio je sreću koja ga je pratila kada je na srećki osvojio preko 280.000 evra, jer je nakon dobitka osuđen za nezakonito uzgajanje kanabisa.

Međutim, kazna je usled neplaćanja, povišena na 14.000 evra sa kamatom, saopšteno je na sudu u Škotskoj prošle nedelje.
 

Donaldsona, koji je veliki dobitak osvojio na srećki 2010. godine od tada "tera maler".

 

"Osvojio je značajnu sumu na lutriji pre nekoliko godina, ali ne postoje informacije na šta je taj novac potrošen", kaže tužilac Fiona Hamilton.

Kako ona tvrdi, istražitelji su saznali da je Donaldson zaradio preko 40.000 evra od prodaje kuće u martu 2021.godine.

Na sudu je saopšteno da je njegova jedina imovina automobil, a Hamiltonova se zapitala gde je nestao sav novac koji je osvojio.

Donaldsonov nekadašnji komšija saglasan je sa tužiocem i kaže da izgleda neverovatno da neko tako brzo potroši toliki dobitak.

"Činjenica je da je imao decu o kojoj je brinuo, ali je poražavajuće da je posle osvajanja tako velike sume završi u zatvoru, ali i da plati sumu koju duguje. To je pokazatelj da novac ne rešava sve probleme", kaže komšija.

Šerif Piter Paterson uhapsio je Donaldsona iz Bordersa, Škotske, koji trenutno služi kaznu zbog nezakonitog uzgajanja kanabisa.

Šerif je naglasio da će uhapšeni Škot morati da plati dug nakon odlužene kazne zatvora.

(Telegraf.rs)

Komentari / 0

Ostavite komentar