Pretežno sunčano i toplije nego prethodnih dana

U Republici Srpskoj i Federaciji BiH danas će biti pretežno suvo uz sunčane periode, na istoku oblačnije, uz dnevnu temperaturu od četiri do devet, na jugu do 12 stepeni Celzijusovih.

Republika Srpska 03.02.2023 | 08:44
Pretežno sunčano i toplije nego prethodnih dana

Tokom večeri i naredne noći očekuje se naoblačenje sa sjeveroistoka uz jače padavine, saopšteno je iz Republičkog hidrometeorološkog zavoda.

Kiša će padati u nižim predjelima, na istoku će lokalno biti pljuskova, a u višim predjelima i na planinama padaće snijeg.

Duvaće slab do umjeren zapadni vjetar, u južnim predjelima sjeverni, lokalno vjetar može biti pojačan.

Jutros je u većini krajeva pretežno oblačno vrijeme, a u Hercegovini pretežno sunčano, podaci su Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

Temperatura u 8.00 časova: Bjelašnica minus 11, Ivan Sedlo minus četiri, Čemerno i Drvar minus tri, Bihać i Sokolac minus dva, Doboj, Gacko, Sarajevo i Livno minus jedan, Banjaluka, Tuzla i Zenica nula, Višegrad jedan, Bileća, Zvornik i Bijeljina dva, Gradačac tri, Mostar pet, te Neum sedam stepeni Celzijusovih.

Visina snježnog pokrivača: Bjelašnica 137 centimetara, Čemerno 40, Ivan Sedlo 29, Han Pijesak 26, Kalinovik 22, Mrakovica 21, te Sokolac 16 centimetara.

(Srna   Foto:Banjaluka.net)

Komentari / 0

Ostavite komentar