Publika u čudu, teniser polomio tri reketa za 20 sekundi

Mnogo je svetskih tenisera u prošlosti i sadašnjosti umelo svoj bes da iskali na reketu. Ali, niko u stilu Aleksandra Bublika.

Tenis 09.02.2023 | 16:26
Publika u čudu, teniser polomio tri reketa za 20 sekundi

Momak visok 196 centimetara prosto je pobesneo na ATP turniru u Monpeljeu, u meču protiv domaćeg tenisera Gregoara Barera, pri rezultatu - 6:0 za Francuza u taj-brejku odlučujućeg seta. Pre toga bilo je 6:4, 6:7.

Posle izubljenog poena Aleksandar Bublik prvo je polomio reket sa kojim je igrao. Potom je pričao klupi i onda demolirao još dva reketa. U nastupu besa koji je trajao 20 sekundi, prosto je bez reči ostavio publiku koja je ćutke posmatrala njegovo divljanje.

Na kraju Aleksandar Bublik koji igra za Kazahstan, iako je pre 25 godina rođen u Rusiji, u mestu Gatčina, doživeo je poraz. Bio je to njegov deveti uzastopni neuspeh.

Ovaj dugajlija privlači pažnju teniske javnosti otkada se pojavio na velikoj sceni 2016. godine. Njegovi servisi su neobični, voli da servira iz ruke, inspirišu ga atraktivni potezi, a uživa i da se svađa sa sudijama.

Aleksander Bublik je u intervjuu 2020. godine za list "Ekip" izjavio da mu je jedina motivacija za igranje tenisa novac.

- Mrzim tenis svim srcem! Da budem iskren, ne vidim ništa pozitivno u tome da budeš teniser uopšte. Igram samo za novac, da nema para, odmah bih prestao da igram tenis, ali do sada nisam dovoljno zaradio - rekao je Bublik, ali je nedavno promenio svoj stav:

- Nije bila šala što sam rekao da igram tenis za novac jer u tom konkretnom trenutku nisam uživao u onome što radim. Ali kako je vreme prolazilo, a prošlo je tri godine od tog intervjua, stvari su se mnogo promenile.

(Kurir   Foto:Schreenshot)

Komentari / 0

Ostavite komentar