Lopov pokušao da ukrade helikopter!

Jedan lopov je ušao na aerodrom Sacramento Executive u sredu između 4 i 6 sati ujutro i pokušao da ukrade odnosno pokrene jedan od 4 helikoptera koja su se nalazila na pisti, saopštila je policija.

Zanimljivosti 16.03.2023 | 15:29
Lopov pokušao da ukrade helikopter!

Lopov koji je pokušao da provali u nekoliko helikoptera srušio se dok je pokušavao da odleti jednim od njih. Ipak lopov je uspeo da pokrene jedan od helikoptera – ali se ubrzo srušio. Tada se lopov dao u beg sa lica mesta.

Helikopter koji je pokušao da ukrade pao je na stranu sa komadima helikoptera razbacanim oko njega i izgledalo je kao da je zgnječen Krhotine su razbacane na stotine metara kažu novinari s lica mesta.

U ovom bizarnom lopovskom iskušenju nije zabeleženo povređenih lica.

Uništena letelica-helikopter je pripadao čarter kompaniji Capitol Helicopters sa sedištem u Sakramentu. Bio je to helikopter Bell 407 koji je mogao da obavlja različite funkcije, uključujući i gašenje požara, javila je TV stanica.

Agencije koje su istraživale incident uključuju FBI, Federalnu upravu za vazduhoplovstvo, Nacionalni odbor za bezbednost saobraćaja i gradsku policiju.

Inače za one koji ne znaju unuštavanje aviona (letelica) je federalno krivično delo, prema FBI.

“Ova istraga je u ranoj fazi i ove informacije su preliminarne jer detektivi rade na tome da saznaju šta se tačno dogodilo“, rekla je policija za The Sacramento Bee prenosi metro

Pilot koji je bio na aerodromu rekao je da ograde oko aerodroma nisu dovoljno visoke i da na imanju nema nadzornih kamera. Pilot je rekao za KCRA 3 da su drugi piloti zatražili od okruga Sakramento da pojača bezbednost.

Portparol aerodroma je odbio da komentariše u očekivanju rezultata istrage, navodi TV stanica.

(Zanimljivostidana.com) Foto: Agencije

Komentari / 0

Ostavite komentar