Ohrid: Maratonski razgovori, očekuje se obraćanje

Završen prvi deo trilateralnog sastanka predsednika Aleksandra Vučića i Aljbina Kurtija sa evropskim posrednicima. Posle pauze, razgovori su nastavljeni.

Srbija 18.03.2023 | 19:43
Ohrid: Maratonski razgovori, očekuje se obraćanje

U Ohridu je danas počeo trilateralni sastanak predsjednika Srbije Aleksandra Vučića i premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija sa zvaničnicima Evropske unije - visokim predstavnikom EU za spoljnu politiku i bezbjednost Žozepom Borelom i specijalnim predstavnikom za dijalog Miroslavom Lajčakom.

Sastanku su prethodili odvojeni bilateralni susreti Vučića i Kurtija Boreljom i Lajčakom.

"Nakon intenzivne šatl diplomatije između Beograda i Prištine, sa predsednikom Srbije i Aljbinom Kurtijem razgovaraćemo o implementaciji aneksa - sastavnom delu Sporazuma na putu normalizacije odnosa", napisao je Borelj na Tviteru.

Visoki predstavnik Evropske unije za spoljnu politiku i bezbednost Žozep Borelj obratiće se medijima posle današnje runde dijaloga Beograda i Prištine u Ohridu i obavestiti ih o rezultatu razgovora, ali neće odgovarati na pitanja, izjavio je portparol EU Peter Stano.

On je rekao da se radi o "uobičajenoj praksi", kakva se sprovodila posle svake runde dijaloga u Briselu.

Stano je izjavio da ne zna kada će današnji sastanci biti završeni.

(Tanjug/ foto:  Instagram/buducnostsrbijeav)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Milan

19.03.2023 07:07

E srbijo zemljo sta si docekala da sa neprijateljima vodis razgovore o otimanju zemlje Prekinuti pod hitno razgovore ko su oni da nama naredjuju

ODGOVORITE