Vučić čestitao Kneževiću izbor za predsjednika SANU

- Predsednik Srbije Aleksandar Vučić uputio je danas čestitku dr Zoranu Kneževiću na izboru za predsednika Srpske akademije nauka i umetnosti (SANU). 

Srbija 30.03.2023 | 18:12
Vučić čestitao Kneževiću izbor za predsjednika SANU

U čestitki se kaže:

"Čestitam Vam na izboru za predsednika SANU, uz želje da ovu izuzetnu, tešku i odgovornu dužnost obavljate na tragu dobre tradicije koju su slavom ovenčali neki od velikana našeg roda, poput Pančića i Cvijića, Novakovića i Medakovića.

Ovu dužnost preuzimate u vremenima kada su našoj Srbiji više nego ikada potrebni mudrost, jedinstvo i doprinos svakog pojedinca jednom cilju: da izađemo kao pobednici u borbi za razvijenu, mirnu, stabilnu, jaku i uspešnu državu.

Vaše iskustvo i ugled, kao i zalaganje za slobodu mišljenja i racionalnost u diskursu, neophodni su činilac napretka na putu sveobuhvatnog preporoda naše zemlje, ne samo ekonomskog, već i obrazovnog, duhovnog i kulturnog.

Moderna istorija bremenita je nevoljama i svakovrsnim izazovima. 

Građani naše zemlje sa pouzdanjem gledaju u glavne institucije države, s pravom tražeći mudro rukovođenje na svim poljima, koje će nas nepogrešivo voditi ka ostvarenju onih vizija i ciljeva koje dugo nismo uspevali ni da dostignemo, ni da ostvarimo", naveo je Vučić.

Upravo zbog toga, istakao je predsednik Srbije, Srpska akademija nauka i umetnosti dospeva u žižu pažnje svih slobodno mislećih ljudi i patriota koji se bore za dostojanstvo i napredak Srbije, a koji će, uveren sam, naći i snagu i inspiraciju u Vašem rukovodstvu. 

"Još jednom Vam čestitam na izboru, sa nadom da ćemo svi zajedno iz ovog teškog istorijskog trenutka izaći još jači i mudriji, kako bi preci bili ponosni na nas, a potomci zahvalni za dela koja će ostati iza nas“, navodi se u čestitki predsednika Vučića novom presedniku SANU dr Zoranu Kneževiću.

(Tanjug) Foto: Novosti/Z. Jovanović

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

Isto

30.03.2023 16:20

Ne ocekujemo ni Knezevic da kaze bilo sta u zastitu naroda od bezakonja i korupc8je. Zivi bili pa vidjeli.

ODGOVORITE
Name

Ama i on

30.03.2023 18:16

Za partiju i partijase mora ili odeeee foteljaaa! Samo kirumpirani partijasi !!

ODGOVORITE
Name

lila

31.03.2023 06:27

Savjetodavno telo predsednika koji je po svom nahođenju postavio čoveka, pa mu se sad divi ???

ODGOVORITE