Konačno zakonski izabrane ponude za ove radove u gradu

Najzad izabrani najpovoljniji ponuđači za zaprašivanje komaraca, košenje putnih pojasa i uklanjanje ambrozije

Republika Srpska 07.06.2023 | 17:21
Konačno zakonski izabrane ponude za ove radove u gradu

Nakon više od pola godine upornih ometanja postupaka javnih nabavki zaprašivanja komaraca, odnosno, košenja putnih pojasa i ambrozije na području grada Bijeljina, najzad su odabrane najpovoljnije ponude.

Potpisivanje odluka o izboru najpovoljnijih izvođača približilo nas je konačnom izvođenju ovih radova, na korist svih naših građana i zaštite njihovog zdravlja. 

Nažalost, zbog nepotrebnih odugovlačenja, legla komaraca u njihovoj najranijoj razvojnoj fazi, nisu na vrijeme tretirana larvicidno, što je ekološki najbolji metod, kako je Grad prvenstveno planirao. Sada preostaje tretiranje insekticidom u svrhu maksimalno mogućeg suzbijanja i smanjenja broja već izleglih komaraca. Zaprašivanje će obavljati preduzeće „Dezinsekcija“ iz Bijeljine, koje je bilo najpovoljniji ponuđač.

Radovi na košenju su podijeljeni na više područja – radove na košenju putnih pojaseva i uklanjanju ambrozije u istočnom dijelu Semberije će izvoditi DOO „Radiša“, a u sjevernom i zapadnom dijelu DOO „Dis kompani“.

Uprkos neodgovornim postupcima skupštinske većine koja je amandmanom umanjila sredstva namijenjena za košenje, Gradska uprava je čvrsta u namjeri da obezbijedi besprijekoran izgled pojaseva uz saobraćajnice i da ukloni što više ambrozije sa javnih površina za koje je nadležna lokalna uprava.

(BN)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

lopare

07.06.2023 19:47

Opština lopare ove godine baca 70.000KM za košenje trave kraj lokalnih puteve, to je nekih 30 km sveukupno, trakotor siđe i uzađe i 60.000+pdv 70.000KM ukradenih para. Tim parama su mogli pokositi sve njive na opštzini loparskoj, ako je 10KM po dulumu to je 7.000 duluma trave. Šišaju ovce dok mogu. Al neće još dugo moći, ničija nije gorela do zore.

ODGOVORITE