Vučić: Imaćemo parlamentarne izbore u Srbiji

- Kao što je rekla Ana Brnabić, ukoliko ona podnese ostavku, a mi to prihvatimo, onda se raspušta Skupština, i idemo na prijevremene parlamentarne izbore. Za sada je jasno da će se to dogoditi, ali kada vidjećemo . kazao je Vučić.

Srbija 07.06.2023 | 20:04
Vučić: Imaćemo parlamentarne izbore u Srbiji

"Prelazne vlade neće biti", ponovio je i večeras predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

- Kao što je rekla Ana Brnabić, ukoliko ona podnese ostavku, a mi to prihvatimo, onda se raspušta Skupština, idemo na preijevremene parlamentarne izbore. Za sada je jasno da će se to dogoditi, ali kada vidjećemo - kazao je Vučić.

- Prelazne Vlade neće biti, za prelaznu Vladu je potrebna moja odluka, a takvi odluku nikada neću donijeti. Ne zato što je to nečiji politički hir, ne pada mi napamet. To je razaranje Srbije. To bi značilo da Srbijom upravlja tajkun. Dok sam predsednik Srbije poštovaću samostalnost Republike Srbije - kazao je Vučić.

On je saopštio i mjere koje su donijeli za građane Srbije.

Najavio je da će biti povećanja plata u prosvjeti.

"Za njih će važiti posebna pravila od 1. septembra ide povećanje plata 5.5 posto, a onda od prvog decembra još 10,5 odsto, znači kumulativno 16 odsto.

- Kada je reč o medicinskim radnicima, sestre i tehničari dobijaju 5,5 posto, a onda 10 posto.

- Penzionerima će od oktobra penzije biti povećane 5,5 odsto, a od januara 15 odsto, dakle skoro 21 odsto. Uskoro ćemo spustiti i cijene hleba, molićemo MMF da nam omoguće da ne povećamo cijene električne energije - kazao je Vučić.

Obraćanje premijerke Ane Brnabić

- Premijerka Ana Brnabić izjavila je večeras u obraćanju građanima, u prisustvu predsednika Aleksandra Vučića, da se trudila da svoj posao obavlja na najbolji način i da je ponosna na ono što je urađeno.

"Ne mislim da je sve bilo savršeno, ali smo dali sve od sebe i borili se i mislim da imamo rezultate sa kojima svako od nas, ali i svako pojedinačno svako od naših građana, ako je iskren i objektivan, ipak, može da se ponosi", naglasila je Brnabićeva.

Istakla je da su  rezultati jasni i da Srbija nikada nije tako napredovala.

Brnabićeva je napomenula da je to njen treći mandat u  vladi i da je naporno radila i davala sebe u tom poslu.

"Reći ću da je jedan od mojih najvećih legata elektronska uprava", rekla je premijerka i dodala da je jedino Vučić verovao u digitalizaciju u vreme kada je Srbija ušla u to.

"Tragedija i monstruozni zločini koji su se dogodili 3. i 4. maja šokirali su nas, duboko nas ljudski pogodili i pomerili i zaista duboko promenili i mislim da ova zemlja, ni svako od nas pojedinačno, nakon tih tragedija, nikada više neće biti isti kao pre tog 3. maja", rekla je ona i još jednom izrazila najdublje saučešće.

Istakla je da je vlada sa predsednikom Srbije radila zajedno i da su usvojili mere kako bi deca bila bezbednija i da bismo imali bezbednije društvo.

Ona je rekla da spremna da podnese ostavku. "Imate moju ostavku na stolu", kazala je ona i dodala da je predsjednik Srbije upoznat o tome, kao i predsjednik SNS-a Miloš Vučević. Ona izlaz iz krize vidi samo u novim parlamentarnim izborima. Odluka je, kaže ona, na predsjedniku Srbije.

(BN/Tanjug)

Komentari / 10

Ostavite komentar
Name

//

07.06.2023 20:20

SVAKA VAM ČAST. SVE ZNAMO I VIJERUJEMO. PRAVI ISKRENI BORCI ZA SRBIJU I SRPSKI NAROD. SREĆNO.

ODGOVORITE
Name

HEO

07.06.2023 21:20

Jos jedan dokaz da ANA iVUCIC nisu zalijepljeni za svoje fotelje samo izdajnicka OPOZICIJA hoc na vlast silom i terorom oni nemisle nista dobro SRBIJI i gradanima SRBIJE BAGRA

Name

Pero

07.06.2023 22:44

Nek ti za snaju dodje kad je tako cijenis

Name

Denzel

07.06.2023 20:41

Zar se toliko ukakio pa sad i sakom i kapom daje

ODGOVORITE
Name

Miroslav

07.06.2023 20:51

Ma jel to moguce, da stranci i njihovi placenici sto ulicare, imaju pravo na zahteve. Makron to rastera vodenim topovima i suzavcem. A sto bi legalna vlas, popustala marginalcima, ulicarima, pa gde to ima? Do redovnih izbora neka ulicare, ali mirno, pa onda neka istaknu kandidaturu, da glasaci kazu sta misle o njima. Sa ovim legalistima drzava napreduje, velika vecina je dobro odabrala, pa tako neka bude do redovnih izbora.

ODGOVORITE
Name

Radana BL

07.06.2023 21:04

Tako je, vrijeme je za jos bolje ljude! Prave patriote!

ODGOVORITE
Name

Zvornik

07.06.2023 21:58

Tako radi rodoljub i demokrata. Na izbore, pa neka narod odlučnu šta želi. Dali želi napredak, bolji život i prosperitet za svoju djecu, ili želi ološe, lopove, kriminalce koje plaćaju stranci. Prvenstveno Britanci, Amerikanci i Šiptari.

ODGOVORITE
Name

A

07.06.2023 22:19

Kad? Ma da ih imaš svako 3 mjeseca džaba kad je ta kilava opozicija u Srbiji gora i od ove tzv naše.

ODGOVORITE
Name

Ms M

07.06.2023 23:05

Šta je sa povećanjem u Republici Srpskoj, tj u boljem entititetu BiH, i pored enormne inflacije i nikad punijeg budžeta ....para nema. Došla na naplatu višegodišnja megalomanija tzv patriota, koji su na vlasti zadnjih 15 godina.

ODGOVORITE
Name

disident

08.06.2023 06:36

Dakle, sindrom jednoumlja i kulta ličnosti nas neće naoustiti barem još dvadeset godina. Ipak, s gorčinom , zaključujem da nije do Milorada, do Vučića do … Đukanovića jer bolest je u nama a oni nose naš zdravstveni karton. Kasno mi je da bježim a još teže mi pada što su mi roditelji bili neprosvijećeni a pobjegli od Titovog jednoumlja , u Njemačku a ja ostadoh nadajući se kad završim sve škole da ću biti pamet. A li NE! Ostadoh zavedena ovca sa ovnovima predvodnicima!

ODGOVORITE