Atletski spektakl u Ugljeviku: Briljirali slavni olimpijci

Pobjednici osme atletske ulične trke “Ugljevik 2023” su u ženskoj konkurenciji, na 10km Olivera Jevtić, te u muškoj Kenijac Stenli Kiputo.

Ostali sportovi 12.08.2023 | 21:35
Atletski spektakl u Ugljeviku: Briljirali slavni olimpijci

U Ugljeviku je održana tradicionalna, osma po redu atletska ulična trka, sportski spektakl koji iz godine u godinu privlači sve više kako elitnih trkača i rekreativaca, tako i Ugljevičana.

Pobjednici osme atletske ulične trke “Ugljevik 2023” su - u ženskoj konkurenciji, na 10km Olivera Jevtić, te u muškoj Kenijac Stenli Kiputo. Trka je okupila više od 200 takmičara seniora, a učestvovalo je i 150 mališana od tri do deset godina.

“Sa nama je petostruka olimpijka Olivera Jevtić, kao i dva puta šampion Srbije u polumaratonu Đuro Borbelj, Kenijac Stenli Kipruto, šampion BiH na 5 km Uroš Gutić, te brojni drugi uspješni sportisti iz regiona”, rekao je Mladen Stevanović, organizator trke.

Sportsku manifestaciju su organizovali Škola sporta “Mali šampioni” uz podršku opštine Ugljevik i brojnih prijatelja sporta.

“Drago nam je i ponosni smo na to što ove godine imamo najveći broj učesnika, ali i na ovakav događaj na kome nam mogu pozavidjeti i mnogo veće sredine. Ovo je promocija sporta, zdravog načina života, kao i naše opštine, stoga moja zahvalnost ide onima koji pomažu ovakve
sportske manifestacije, organizatoru, našem promoteru Oliveri Jevtić koja je tu sa nama od početka, a zahvalan sam i svim Ugljavičanima, volonterima , koji su ovdje, posebno danas na Svjetski dan mladih”, istakao je Vasilije Perić, načelnik opštine Ugljevik.

Sportska manifestacija je počela trkama za najmlađe u kategorijama tri, četiri i pet godina na 100 metara, zatim šest, sedam i osam godina na 200 metara, kao i trkama za uzrast devet i deset godina na dionici 400 metara.

((BN/foto: BN) 

Komentari / 0

Ostavite komentar