Dedi (82) napaltili kaznu jer se zbog navigacije "izgubio" u Londonu

Čovek u svojim 80-im godinama koji se izgubio u Londonu tokom špica je kažnjen kaznom ULEZ u iznosu od 800 funti. Rodžer Vots je bio na putu za Dorset iz svoje kuće u Noriču kada ga je satelitska navigacija uputila u prestonicu London gde je proveo sate pokušavajući da pobegne iz Londona.

Zanimljivosti 14.09.2023 | 15:31
Dedi (82) napaltili kaznu jer se zbog navigacije "izgubio" u Londonu

Ovaj 82-godišnjak kaže da se na kraju izgubio i da ga je onda uhvatila nova londonska zona ultra niske emisije (ULEZ), koja vozače sa starijim automobilima košta 12,50 funti dnevno.

Rodžer je izjavio medijima sledeće: “Nisam bio u Londonu od 70-ih, pa kada sam se izgubio, jednostavno nisam imao iskustva da izađem. Na kraju sam prošao kroz ULEZ zone.”

Kontroverznu šemu uveo je gradonačelnik Londona Sadik Kan da smanji zagađenje vazduha u prestonici. Ako vozači ne plate naknadu, suočavaju se sa kaznom od 180 funti.

Rodžer kaže da je svoje putovanje započeo u Noriču u Norfolku u svojoj Seat Altea iz 2009. godine, da bi pokupio karavan u Dorsetu. Objasnio je da mu se aktivirala satelitska navigacija i povela ga kroz London.

Njegovo četvorosatno putovanje trajalo je devet sati i na kraju ga je koštalo dizela u vrednosti od 300 funti, a tri nedelje kasnije dobio je pismo u kome se potvrđuju optužbe, a pošto nije platio u grejs periodu, Transport za London mu je povećao kaznu na 810 funti koje kaže da ne može priuštiti prenosi mirror

Rodžer je rekao: „Rečeno mi je da će kazne i dalje rasti, tako da još uvek nije završeno. Jedino što mogu da uradim je da pokušam da dobijem pomoć, pa sam bio u Savetu građana koji su mi dali neke kontakt podatke za pravni tim. Veoma je stresno jer ne mogu da prikupim potrebnu gotovinu za plaćanje i oduzima mi toliko vremena pokušavajući da ovo sredim. Međutim, boriću se do kraja – ove velike kompanije pretpostavljaju da ih niko ne može dirati – ali moraće ovo da iznesu do kraja.”

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

Šta

14.09.2023 20:38

Ovaj radi za volanom u devetoj deceniji?

ODGOVORITE