Održan Dan otvorenih vrata o programu sufinansiranja kupovine seoskih kuća

U prostorijama Gradske uprave u Bijeljini, danas je održan Dan otvorenih vrata o temi Program sufinansiranja kupovine seoskih kuća na području opštine. 

Republika Srpska 18.09.2023 | 17:25
Održan Dan otvorenih vrata o programu sufinansiranja kupovine seoskih kuća

Zainteresovani za kupovinu seoskih kuća na području Bijeljine, za šta je dio sredstava kao pomoć mladim bračnim parovima obezbijedila i opština, imali su priliku da u okviru Dana otvorenih vrata, drugih na ovu temu, dobiju sve informacije vezane za program koji je u toku.

“Mi imamo seoska područja na teritoriji opštine Bijeljina koja su sve više pusta i upravo da bi zaustavili taj negativan trend, grad Bijeljina je ušao u taj projekat. Ovo je prva godina, po uzoru na Srbiju,” pojašnjava Sreten Vučković iz Odjeljenje za poljoprivredu, GU Bijeljina.

Devetočlanu porodicu uskoro planira da napusti, kroz ovaj program, Jelena Žuža, kako bi započela odvojen život sa svojim izabranikom. Parcelu i kuću su već izabrali u Dvorovima, a kaže da bi im sredstva koje je grad obezbijedio pokrila skoro trećinu cjelokupnog iznosa.

“Prijavili smo se u prošlom mjesecu, te predali svu potrebnu dokumentaciju, da bismo dobili pomoć kako bi riješili svoje stambeno pitanje. S obzirom da su cijene kvadrata stana trenutno veoma visoke, a ja trenutno nezaposlena, mislim da nam se ovo seosko domaćinstvo više isplati, a smatram inače da je život na selu mnogo zdraviji I ljepši nego u gradu”, kaže Žuža, koja je master prof. engleskog jezika i književnosti.

“Uslovi nisu zaista rigorozni, ovo je pomoć osobama mlađim od 45 godina koje nemaju krov nad glavom da im grad pomogne sa 50 posto, odnosno maksimalno do 20.000KM, po jednom korisniku”, dodaje Vučković.

Uslov za mlade bračne parove je da u periodu od 5 do 10 godina žive u novoj nekretnini, te da istu ne mogu prodati u navedenom periodu. Konkurs za ovaj program otvoren je do 01. novembra.

(BN)  Foto:BN

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Praseci

19.09.2023 00:14

Vi kao Svica i Italija, bravo za ideju

ODGOVORITE
Name

Isto

19.09.2023 16:12

ko svica samo nema djece.Moj dobri bn i Petrovicu.Sta vam vrijedi slava kad je nemate sa kim slavit..

ODGOVORITE