Rezolucija o sprečavanju nasilja nad ženama

Sa 31 glasom ZA i šest suzdržanih, Predstavnički dom Parlamenta BiH usvojio je Rezoluciju o sprečavanju svih oblika nasilja nad ženama i uznemiravanja žena u BiH.

Bosna i Hercegovina 20.11.2023 | 15:25
Rezolucija o sprečavanju nasilja nad ženama

Međutim, prije glasanja, poslanik Liste "Za pravdu i red" Nenad Grković najavio je da će Klub poslanika SDS-PDP-Lista "Za pravdu i red" podnijeti inicijativu za smjenu ministra spoljne trgovine i ekonomskih odnosa Staše Košarca, jer kako je naglasio "on je jedan od onih na koje se odnosi ova Rezolucija".

Inače, na dnevnom redu su se našla i dva prijedloga zakona, o prestanku važenja Zakona o Sudu BiH i Zakona o Tužilaštvu BiH, predlagača Milorada Kojića (SNSD).

On je naglasio da je te zakone, iako su usvojeni u Parlamentu, ilegalno nametnuo tadašnji visoki predstavnik Pedi Eždaun.

Grković je tokom diskusije podsjetio Kojića da je upravo SNSD, prije dvadeset godina, glasovima omogućio usvajanje oba ova zakona, te da su se "sjetili da ih povlače tek kad je pokrenut proces protiv Milorada Dodika".

Kojić je na to odgovorio da svi ponekad čine greške, što se pokušava popraviti ovim prijedlozima.

(BN) 

Komentari / 5

Ostavite komentar
Name

+

20.11.2023 16:19

Vi ste bili dužni ekonomiju poboljšati. BADAVA taj zakon kod gladnih i nesrećnih ljudi. "GDJE GLAD UĐE NA VRATA, LJUBAV IZAĐE NA PROZOR". Sva imovina u rukama malog broja ljudi. I vi ništa. Drugi gladni. A ZA PAR SLUČAJEVA NASILJA, PROGLAŠAVATE NACIJU NASILNOM. NATO JE NASILAN. GDJE UVODI DEMOKRATIJU, ON PRVO BACI URANIJUM I MNOGO NARODA POUBIJA. A MILIONE ZARAZI. Običan građanin.

ODGOVORITE
Name

Re

20.11.2023 18:22

Ništa nije nametnuto. Svi zakoni su usvojeni u Skupštini. Kako onda mogu biti nametnuti. A za sve je glasao SNSD. E sad zaigrala mečka i pred našom kućom pa treba mijenjati.

Name

Savaa

20.11.2023 16:23

Bravo Grkovicu!

ODGOVORITE
Name

Haha

20.11.2023 16:47

A nas muškarčine ko bebe a? Ne, ne, treba isto prema svima.

ODGOVORITE
Name

Slijepci

21.11.2023 09:22

Treba li rezolucija protiv nasilja nad djecom, starcima, muskarcima, invalidima, radnicima itd. Ili dje dovoljno da se zakon primjenjuje jednako za svakoga. Nee, morate sprovesti feministicku LGBT ++ agendu i donositi posebne rezolucije i zakone za odredjene grupe i time nas idvesti u propast.

ODGOVORITE