Jutjuber proveo sedam dana zakopan u sanduku pod zemljom! (VIDEO)

Džejms Stiven Donaldson, na društvenim mrežama poznat kao MrBist, proveo je sedam dana živ zakopan dva metra pod zemljom.

Zanimljivosti 21.11.2023 | 15:37
Jutjuber proveo sedam dana zakopan u sanduku pod zemljom! (VIDEO)

U specijalno opremljenom sanduku standardnih dimenzija odležao je čitavu nedjelju, a tokom eksperimenta se pored fizičkih suočio i sa psihičkim posljedicama.

Najveći strah većine ljudi je da budu živi sahranjeni. Duboko pod zemljom, bez kiseonika, mogućnosti za izlazak, skučenog prostora i snažnog napada panike zbog klaustrofobije, smrt se čini kao jedina izvjesnost.

Zato je Džejms, kad je već MrBist (gospodin Zvijer - u prevodu), odlučio da pod kontrolisanim uslovima doživi ovo, na pomisao užasavajuće i mučno, iskustvo. Doduše, na ovaj način je želio da dođe do 200.000.000 sabskrajbera na Jutjubu - što je i uspio.

Ipak, njegov sanduk je imao osvjetljenje, dovod kiseonika, da se ne uguši, ponio je hranu, pet litara vode, pa čak i male tegove da mu mišići ne bi atrofirali.

Nakon dva dana počeo je da osjeća posljedice višesatnog ležanja, nedostatka prostora i sunčeve svjetlosti, iako je bio mnogo umoran, nije mogao da zaspi, a i suze bi mu tekle same od sebe. Priznao je da se psihički ne osjeća dobro.

Njegova tri prijatelja su ga sve vrijeme nadgledala, komunicirala sa njim, pa čak i zbijala šale kako bi mu podizali raspoloženje, a njegova reakcija nakon nedjelju dana, kada su ga iskopali i kada je uglado sunčevu svjetlost - bila je neprocjenjiva.

Iako se Džejms trudio da vježba - koliko su dimenzije staklenog sanduka dozvoljavale - najteže mu je bilo da stane na noge po izlasku. Osjećao se veoma slabo, pa je čak i doktor morao da mu provjeri sve vitalne funkcije.

Njegov video na Jutjubu ima skoro 60 miliona pregleda, četiri miliona lajkova i preko 86 hiljada komentara.

Sada je pratioce pitao - da li da pokuša mjesec dana sljedeći put?

(glassrpske.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar