Imao dva štapića zabijena u nos i zbog toga trpio glavobolje a nije ni znao

Jedan Vijetnamac koji je patio od jakih glavobolja, pa čak i gubitka vida gotovo pet meseci, nedavno je saznao da je imao dava štapića za jelo zabodena kroz nos odnosno u mozak.

Zanimljivosti 29.11.2023 | 15:24
Imao dva štapića zabijena u nos i zbog toga trpio glavobolje a nije ni znao

Neimenovani muškarac je nedavno primljen u bolnicu “Cuba Friendship Hospital” u gradu Dong Hoi, u vijetnamskoj provinciji Kvang Bin, nakon što se žalio na stalne glavobolje, gubitak vida uz  često  ispuštanje tečnosti iz nosa.

Kada je upitan, muškarac nije otkrio mogući uzrok ovih simptoma, ali CT sken je pokazao tenzioni pneumocefalus, intrakranijalni ekvivalent pneumotoraksa, kao i dva strana tela koja mu vire iz nosa u mozak.!

Nakon detaljnog pregleda, predmeti su identifikovani kao slomljeni štapići za jelo…?!

Upitan od strane lekara kako su štapići mogli da uđu u njegovu lobanju, 35-godišnji pacijent je u početku bio zbunjen kao i njegovi lekari, ali se kasnije setio incidenta u koji je učestvovao pet meseci pre toga koji bi mogao da objasni njegovu situaciju.

Dok je jedne noći bio u provodu i pio, muškarac se fizički sukobiosa nekim ljudima te tako završio u hitnoj pomoći. Međutim, tamošnji lekari su ga samo zakrpili ne pregledajući ga ništa detaljnije te ga poslali kući. Sada pretpostavlja da mu je drugi čovek u toj tuči zabio štapiće u lobanju, kroz nos, ali se ne seća da se to zaista dogodilo.?!

štapići u lobanji

Nakon što je razmotrio sve opcije, medicinski tim je odlučio da izvrši endoskopsku operaciju kroz nos, u kombinaciji sa mikrohirurgijom kako bi se pacijentu zatvorila kranijalna fistula i uklonio par slomljenih štapića.

Prema doktoru Ngujen Van Manu, šefu Odeljenja za neurohirurgiju u bolnici prijateljstva na Kubi, izbor optimalne hirurške metode je ključan kako bi se izbegle posledice kod pacijenta.

Stanje 35-godišnjeg muškarca je stabilno i otpušten je iz bolnice.
 

Komentari / 0

Ostavite komentar