Za još 30 dana produžen pritvor ocu dječaka Koste K.

- Viši sud u Beogradu produžio je danas pritvor do 30 dana Vladimiru K, ocu dečaka koji je 3. maja u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" ubio devet vršnjaka i čuvara te škole.

Srbija 08.12.2023 | 17:19
Za još 30 dana produžen pritvor ocu dječaka Koste K.

Pritvor je Vladimiru K. produžen da ne bi ponovio krivično delo, kao i s obzirom na to da je osnovano sumnjiv da je izvršio krivično delo za koje je propisana kazna zatvora preko deset godina, a način izvršenja i težina posledica krivičnog dela doveli su do uznemirenja javnosti koje može ugroziti nesmetano i pravično vođenje krivičnog postupka, navodi se u saopštenju tog suda.

Majci dečaka Miljani K. je pre dva meseca određena mera zabrane prilaženja, sastajanja ili komuniciranja sa određenim licem, odnosno kojom joj je zabranjeno da prilazi, sastaje se ili komunicira sa sinom K.K, svedokom u ovom postupku.

Vladimiru K. je optužnicom, koja je 10. oktobra predata Višem sudu na potvrđivanje, na teret stavljeno teško krivično delo protiv opšte sigurnosti, dok je Miljani K. na teret stavljeno izvršenje krivičnog dela nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Kakav

08.12.2023 17:58

Samo pravni nonsems u toj zemlji Srbiji. Optužnica koju ne mogu podići već samo drže čovjeka bez suštinskog razloga čije će tamničenje morati na kraju da plate građani te zemlje

ODGOVORITE
Name

Nenad

08.12.2023 23:14

Ne dam ja svoga bratića. Sve će platiti građani. Mi smo jaka porodica.

ODGOVORITE