Uhapšeno 80 pedofila: Pali nastavnici, treneri...

U Francuskoj uhapšeno 80 osumnjičenih za pedofiliju, među njima nastavnici, sportski treneri...

Svijet 10.12.2023 | 10:24
Uhapšeno 80 pedofila: Pali nastavnici, treneri...

U koordinisanoj akciji francuske policije sprovedenoj širom zemlje, uhapšeno je 80 osumnjičenih za pedofiliju, saopštila je francuska policija.

Među uhapšenima su prestupnici iz svih društvenih i profesionalnih grupa - dva nastavnika, sportski treneri, vozač hitne pomoći i nadzornik doma za decu sa invaliditetom, prenosi Figaro.

"Hapšenja su izvršena u 53 francuska departmana, uključujući dve prekomorske teritorije. Hapšenja nije bilo samo na Korzici. Uhapšeni su iz gotovo svih društvenih slojeva", potvrdio je policijski komesar Kventin Bevan, koordinator ove operacije i šef operativnog centra policijske jedinice Ofmin, oformljene ove jeseni za borbu protiv nasilja nad decom.

Prema njegovim rečima, među uhapšenima su osobe starosti od 30 do preko 60 godina, od lokalnog izabranog zvaničnika do nezaposlenih, uključujući i visokoobrazovane osobe, inženjere, nastavnike, sportske trenere i druge.

"U zločinu nad decom ne postoji tipičan profil kriminalca, nalazimo sve društveno-profesionalne kategorije. Za ovu ogromnu operaciju, u nikad viđenom obimu u Francuskoj, policija je ciljala ljude koji su u redovnom kontaktu sa decom", rekao je Bevan. 

(TAnjug) Foto: EPA

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

baka

10.12.2023 10:55

Hvala Bogu da je počeo neko misliti o djeci.Kad će kod nas ?

ODGOVORITE