Eksploziv s tribine povrijedio šest igrača (VIDEO)

Neugodne vijesti stižu iz Slovenije. Utakmica 21. kola tamošnjeg prvenstva između Mure i Maribora otkazana je nakon 57 minuta igre pri rezultatu 0:2 zbog nereda na tribinama.

Fudbal 18.02.2024 | 19:21
Eksploziv s tribine povrijedio šest igrača (VIDEO)

Josip Iličić zabio je za vodstvo Maribora u 16. minuti, a u 40. je bivši dinamovac Hilal Soudani - zabio za 2:0 gostiju.

Međutim, u drugom poluvremenu nastala je bakljada na stadionu, a slovenački medij 24ur prenosi da su navijači bacali pirotehnička sredstva prema klupi Mure, te neslužbeno saznaju da su povrijeđena tri domaća fudbalera, ali kasnije je otkriveno da se radi o šestorici.

Rezervni fudbaleri Mure zagrijavali su se ispred tribine s gostujućim navijačima i tada je neko bacio eksplozivnu napravu u njihovu smjeru, piše slovenački Sportklub, navodeći da su Niko Kasalo i Tilen Ščernjavič pali na pod od eksplozije i imaju problema sa sluhom.

Glavni sudija David Šmajc u 57. minuti privremeno je prekinuo utakmicu zbog bacanja pirotehnike iz smjera sektora s gostujućih, odnosno Mariborovih navijača.

Prva službena poruka glasila je da će se utakmica nastaviti ako se isprazni sektor s navijačima Maribora. To se nije dogodilo, stoga je nekoliko minuta kasnije ogled i službeno prekinut.

Nakon otkazanog susreta, predsjednici klubova Robert Kuzmič (Mura) i Bojan Ban (Maribor) pojavili su se na konferenciji za medije.

"Navjiačka grupaa Maribora ekspolizvnom napravom povrijedila je šestoricu Murinih fudbalera. Najteže su prošli Ščernjačević i Kasalo, koji praktično ništa ne čuje i teško je povrijeđen. Jedan od njih ima i opekotine", rečeno je na presici, prenosi 24 ur, a obojica će izostajati s terena najmanje sedmicu dana, prenose Sportske novosti.

Kuzmič je bio duboko potresen nakon incidenta, a Ban se kao predsjednik Maribora ispričao u ime kluba.

 

(Nezavisne) Foto: Screenshot/Sportklub

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

To je

18.02.2024 19:32

Evropa

ODGOVORITE
Name

Re

18.02.2024 21:23

Balkan

Name

benito

29.02.2024 13:08

Mi im možemo biti primjer, kako je fino odigrana utakmica Borac-Sarajevo!

Name

Sa strane

19.02.2024 00:57

Koji kreten piše novinski članak koristeći izraze poput zabio? Šta je ovo, mahalaški bilten?

ODGOVORITE