Poznato ko su finalisti "Pesme za Evroviziju"

U drugom polufinalu "Pesme za Evroviziju" sinoć je izabrano još osam kompozicija, čime je kompletiran spisak od 16 učesnika finala izbora za srpskog predstavnika na Evroviziji.

Magazin 01.03.2024 | 07:43
Poznato ko su finalisti "Pesme za Evroviziju"

Od 14 učesnika drugog polufinala, na osnovu SMS glasova gledalaca i stručnog žirija, u finale su prošli Iva Lorens sa pjesmom "Dom", Konstrakta ("Novo, bolje"), Teja Dora ("Ramonda"), Dušan Kurtić ("Zbog tebe živim"), Zejna ("Najbolja"), Milan Bujaković ("Moje, tvoje"), Nemanja Radošević ("Jutra bez tebe") i Džordži ("Luna park").

Iz prvog polufinala prošli su pjevačica Breskvica ("Gnezdo orlovo"), Hristina ("Bedem"), Lena Kovačević ("Zovi me Lena") i M.IRA ("Percepcija"), Bojana i David ("No no no"), Marko Mandić ("Dno"), bend "Keni nije mrtav" ("Dijamanti") i Zorja ("Lik u ogledalu").

U finalu "Pesme za Evroviziju" 2. marta, uz prenos na Radio-televizije Srbije, bira se predstavnik Srbije koji u maju ide na Evroviziju u švedski grad Malme.

Program drugog polufinala su vodili glumac Slaven Došlo i Dragana Kosjerina, dok su se iz "zelene sobe" sa izvođačima uključivali Kristina Radenković i Stefan Popović.

U emisiji je gostovao prošlogodišnji predstavnik Srbije na "Pjesmin Evrovizije" održane u Liverpulu Luk Blek.

RTS je najavio da će svoj dio prihod od SMS glasova sve tri večeri dati udruženju Zvončica za pomoć djeci oboljeloj od malignih i rijetkih bolesti.

(Tanjug)

Komentari / 4

Ostavite komentar
Name

Banjaluka

01.03.2024 09:10

Breskvica pobjedjuje sluzba je odlucila

ODGOVORITE
Name

Brano Tomic Glogovac

01.03.2024 09:40

Treba poslati tamo najgorega,takmicenje u kome pobjedjuje zena sa bradom je nesto gde treba slati nesto najgore sto se moze naci.

ODGOVORITE
Name

Srbin

01.03.2024 09:44

Breskvica treba da pobjedi lijepa joj je pjesma

ODGOVORITE
Name

Zašto?

02.03.2024 17:59

Se ova Konstrakta bruka.Pjesma i scenski nastup, skoro isti kao i prošle godine.Prvo je prala ruke, sada premjesuje hljeb.Na godinu ce sigurno oklagijom razvlačiti pitu.Naravno obučena u bijelo i oko nje ovi statisti sa krpama ili keceljama.Breskvicu kada slušaš i gledaš naježiš " se.Osjetiš život u venama.Ta djevojka zaslužuje apsolutnu pobjedu.Kakve lazanje, džidže- midže i ostali.Nisu joj do koljena.