Amerikanka 7 meseci besplatno točila gorivo na pumpi!

45-godišnja žena iz gradića Linkolna iz Nebraske našla je “rupu u softveru” kako da besplatno toči gorivo. Ona je 7 meseci točila besplatno gorivo (benzin) ali je na kraju bila optužena je za krađu!

Zanimljivosti 14.03.2024 | 15:35
Amerikanka 7 meseci besplatno točila gorivo na pumpi!

Jer je zloupotrebila i  iskoristila softversku grešku pumpe za gorivo da dobije više od 28.000 litara besplatnog goriva (benzina) u periodu od skoro sedam meseci. 

Prema Bosselman Enterprise-u, korporaciji koja poseduje Pump and Pantri u blizini Vest O ulice i Bulevara Sun Valley, Dawn Thompson je iskoristila i zloupotrebila ovu pumpu Ona je izvršila eksploataciju pumpe da dobije hiljade galona gasa u periodu od šest i po meseci, a da to niko nije primetio

Nekako je žena shvatila da može da pristupi demo režimu pumpe tako što će dvaput prevući svoju nagradnu karticu, a odatle je mogla da pumpa gas bez naplate. Tako je uspela da pumpa preko 7.400 galona (oko 28.000 litara), što je rezultiralo novčanom krađom od skoro $28.000 dolara.

Sve je počelo u novembru 2022. godine kada su pumpe u Pump and Pantriju dobile ažuriranje softvera koje je upravljalo karticama za porudžbine i nagrade.

Međutim, bez znanja kompanije, ažuriranje je došlo sa jednostavnim eksploatacijom koja je omogućila pristup demo režimu pumpe jednostavnim prevlačenjem kartice dvaput. Eksploatacija je na kraju otkrivena i softver je zakrpljen 1. juna 2023, ali do tada je određena kartica već korišćena za krađu znatne količine goriva.

Prateći karticu, Bosselman Enterprise je identifikovao Tompsonovu, a snimci nadzorne kamere su potvrdili da je ona više puta punila svoje vozilo na stanici. Zapisi pokazuju da je nagradna kartica korišćena ukupno 510 puta između 13. novembra 2022. i 1. juna 2023. godine, ponekad i više puta dnevno. Za to vreme, njena kartica je prikupila minimalne nagrade, jer nije korišćena pravilno.

Tako je kompanija Bosselman Enterprise je obavestila policiju Linkolna o Tomsonu nakon što je jedan od menadžera kompanije za sprečavanje gubitaka saznao za njeno ponašanje. Tokom istrage koja je usledila, policija je takođe pronašla još jednu ženu koja je u nekoliko navrata koristila Tompsonovu nagradnu karticu.

Ona je detektivima rekla da će joj Tompson dozvoliti da koristi karticu da dobije „sniženo gorivo“. U suštini, platila je 45-godišnjoj ženi 500 dolara za oko 700 dolara benzina.

Sudski dokumenti su pokazali da je Davn Thompson prodala svoju nagradnu karticu u junu 2023., nakon ažuriranja koje je konačno popravilo iskorištavanje. Ona je uhapšena 6. marta nakon višemesečne istrage i privedena je sutradan. Njeno sledeće ročište je 11. aprila.

(zanimljivostidana.com)

Komentari / 0

Ostavite komentar