Pešićevi Orlovi protiv najjačeg tima planete!

Košarkaši Srbije saznali su rivale na Olimpijskim igrala posle žreba koji je održan u Miesu u Švajcarskoj.

Sport 19.03.2024 | 21:04
Pešićevi Orlovi protiv najjačeg tima planete!

Pešićevi "Orlovi" igraće u grupi C protiv Južnog Sudana, Amerike i pobednika kvalifikacionog turnira u Portoriku.

Košarkašice Srbije saznale su protivnike na Olimpijskom trurniru u Parizu - izabranice Marine Maljković igraće u grupi A protiv Španije, Kine i Portorika.

Poznato je osam od 12 ekipa za muški turnir: Australija, Kanada, Francuska, Nemačka, Japan, Srbija, Južni Sudan i SAD. Ostale četiri selekcije će se plasirati na OI kroz julske kvalifikacije.

Košarkaši Srbije su smešteni u drugi šešir zajedno sa selekcijama Australije i pobednikom Olimpijskog kvalifikacionog turnira koji će se održati u letonskoj Rigi, a na kojem su najveći favoriti Brazilci, Crnogorci i Letonci.

U ženskoj konkurenciji poznato je svih 12 selekcija učesnica: Australija, Belgija, Kanada, Kina, Francuska, Nemačka, Japan, Nigerija, Portoriko, Srbija, Španija i SAD.

Timovi će biti podeljeni u tri grupe od po četiri tima, a na žrebu će se voditi računa da u grupi ne smeju da imaju više od tri tima iz Evrope, kao i više od jednog sa ostalih kontinenata.

Dva košarkaška velikana će voditi žrebove: bivša NBA zvezda Karmelo Entoni iz SAD-a i trostruka šampionka WNBA lige Peni Tejlor iz Australije.

(Kurir)

Komentari / 0

Ostavite komentar