Izrael: Policija upala u kancelariju Al Džazire u Jerusalimu

Izraelska policija danas je upala u hotelsku sobu u Jerusalimu koju Al Džazira koristi kao kancelariju, nakon odluke vlade Izraela da zatvori tu TV stanicu u vlasništvu Katara, rekli su izraelski zvaničnik i izvor u Al Džaziri za Rojters.

Svijet 05.05.2024 | 17:33
Izrael: Policija upala u kancelariju Al Džazire u Jerusalimu

Na internetu je objavljen video-snimak na kojem se vide policajci u civilu kako demontiraju opremu za snimanje u zgradi za koju je izvor Al Džazire rekao da se nalazi u Istočnom Jerusalimu.

Kabinet premijera Benjamina Netanjahua doneo je ranije danas odluku o zatvaranju Al Džazire u Izraelu sve dok traje rat u Pojasu Gaze, navodeći da katarska televizijska mreža ugrožava nacionalnu bezbednost Izraela.

Al Džazira je ovaj potez okarakterisala kao ''kriminalan'' i odbacila optužbe o ugrožavanju bezbednosti kao ''opasnu i smešnu laž'' koja ugrožava novinare te televizije, dodajući da će preduzeti pravne mere.

Al Džazira je kritikovala izraelsku vojsku operaciju u Gazi, odakle je izveštavala tokom celog rata između Izraela i palestinske militantne grupe Hamas, navodi Rojters.

Ta TV stanica je ranije saopštila da su izraelske vlasti ciljale i ubile novinare Al Džazire u Gazi, uključujući Samera Abu Daku i Hamzu Al-Dahduha, sina poznatog novinara Al Džazire, Vaela Al-Dahuha.

Izrael je negirao ove optužbe Al Džazire.

(Tanjug) Foto: Tanjug 

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

05.05.2024 23:25

Živio Izrael, USA i demokratija!

ODGOVORITE
Name

XOXO

06.05.2024 18:55

I ovi su počeli provoditi Američko-Evropsku demokratiju

ODGOVORITE