Srbija uputila humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi

Ministar trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je Srbija uputila 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi, u iznosu od tri miliona evra.

Srbija 14.05.2024 | 13:10
Srbija uputila humanitarnu pomoć stanovništvu u Gazi

"Pismom sam obavestio ambasadore islamskih zemalja u Srbiji da smo uputili 900 tona humanitarne pomoći ugroženom stanovništvu u Gazi u iznosu od tri  miliona evra i posebno zamolio ambasadora Egipta u Srbiji, gospodina Basela Salaha, da zajedno sa Vladom Egipta obrati posebnu pažnju da upućena humanitarna pomoć stigne onima kojima je najpotrebnija", naveo je Momirović, saopštilo je ministarstvo.

Istakao je da je Srbija kao zemlja koja ima nezavisnu i suverenu politiku uvek nalazila potrebu da se solidariše sa ljudima koji su u teškoj humanitarnoj situaciji.

"Naša politika je jasna, to je politika mira, a humanitarnu pomoć građani Srbije upućuju stanovnicima Gaze u hrani, vodi, medicinskoj opremi, kao i šatorima za smeštaj porodica. Srbija se solidariše sa nedužnim ljudima koji su žrtve tragičnog sukoba", rekao je Momirović.

Ministar je još jednom zahvalio svim ljudima koji učestvuju u organizaciji i distribuiranju humanitarne pomoći koja će stići do onih kojima je u ovom momentu najpotrebnija.

Dodao je da će se ostatak humanitarne pomoći prevoziti brodskim putem u više navrata.

(Tanjug) Foto: Informer/Privatna arhiva

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

nebojsa

14.05.2024 19:21

Malo je , treba da se posalje deset puta vise i da se napravi miting podrske u Beogradu za primer svima, jer i nas satiru isti.

ODGOVORITE